Klik hier voor de agenda van Basics

Basics basiscatechese

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de regen vandaan komt en waar de wind naar toe gaat? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige tieners uit de bovenbouw die graag van alles willen weten! Naar zulke speurneuzen zijn we op zoek.

Dan is Basics echt iets voor jou: basiscatechese voor tieners uit groep zeven en acht van de basisschool. Geen club maar catechese, dat wil zeggen dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waarom er een kerk is. “Basics” is er dus voor nieuwsgierige tieners die meer willen weten.

Afgelopen seizoen zijn we gestart met Basics, dit seizoen gaan we daarmee verder. We werken met de methode ‘Basics’, uitgebracht door de Protestantse Kerk in Nederland/JOP. Voor en na de Kerst plannen we zeven bijeenkomsten, één keer in de twee weken, steeds op de vrijdagavond wanneer er geen club is. De eerste serie, tot aan de Kerst, wordt gegeven door ds. Gerrit Schouten, de tweede serie na de Kerst wordt gegeven door ds. Marianne Paas.

Basics is van 19.00 tot 20.00 uur in de Kruiskerk. Graag van tevoren opgeven, dat kan bij Marianne Paas (dsmariannepaas@kerkklanken.nl) of Gerrit Schouten (gschouten@solcon.nl).

abc logo

logo pkn