logo-php-2

Vijfde keer Kliederkerk
Zondagmiddag 16 februari was er voor de vijfde keer Kliederkerk. Er waren 140 kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden. Ook te gast waren gezinnen uit Bodegraven en Linschoten die misschien zelf met Kliederkerk willen starten.

Scheppingsverhaal centraal
Dit keer ging het om het scheppingsverhaal: wat en hoe heeft God alles gemaakt. Maar ook om ons: wat doen we met Zijn schepping?

Samen ontdekken
Bij de ontdekactiviteiten ging het in elke zaal om een andere dag van de schepping: donker en licht, lucht en aarde, de dieren en de mens. Er was ook een ruimte waar je tot rust kon komen: de zevende dag. Met afval dat in de afgelopen tijd is verzameld, maakten we samen een heel groot dier.

dier-van-afval-2

Samen vieren
Tijdens de korte viering werd het scheppingsverhaal verteld en kwamen alle ontdekactiviteiten terug. Ook was er een verrassingselement en op het laatst natuurlijk de zegen met het parachutekleed.

Samen eten
We sloten af met een maaltijd. Dit keer groenten- en tomatensoep en een groot buffet met allemaal zelf gemaakte lekkernijen. Gemeenteleden die thuis iets hadden klaargemaakt en dit kwamen brengen konden zelf de sfeer van Kliederkerk “proeven”. Tijdens het eten was er voldoende ruimte voor ontmoeting.

Erg geslaagd
We kijken terug op een erg geslaagde activiteit, voorbereid door een grote groep enthousiaste vrijwilligers waaronder ook jongeren.

Nieuwe datum op afvalzak
De datum voor de volgende Kliederkerk was terug te vinden op de papieren zak die ieder gezin aan het einde meekreeg. Deze was bedoeld om onderweg naar huis rondzwervend afval in te doen. De volgende Kliederkerk is weer op de boerderij op ’s Gravensloot op zondagmiddag 7 juni van 15:30 tot 18:00 uur.

Meer informatie
Kijk ook eens op https://www.facebook.com/Kliederkerk-Woerden-109732300413034/ of neem contact op met Yvonne Vergeer via kliederkerk@pknwoerden.nl.