KerstChallenge

Let op: je kunt je vanaf nu opgeven voor de KerstChallenge. Dat kan via [button url=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBLIqxzVdJY8yosuB_CjTpNcB1Rb54TlGl-WiVA_4KRiYjfA/viewform” color=”orange”]dit formulier[/button]. We spelen het spel in de Maranathakerk, Opstandingskerk en Kruiskerk. Je kunt aangeven bij wie je in de groep ingedeeld wilt worden. Afhankelijk daarvan doe je met jouw groep mee in één van de drie kerken.

Misschien heb je het Kerstverhaal al vaak gehoord. Of misschien weet je helemaal niet waar het over gaat. Reden te meer om mee te doen aan de KerstChallenge. We proberen op een unieke en nieuwe manier naar het Kerstverhaal te kijken. Wij zorgen natuurlijk voor lekkere hapjes en drankjes.

Wat is de KerstChallenge?

De KerstChallenge 2019 is een escaperoom-achtig spel van een uur. In de donkere dagen voor Kerst kruip je in de huid van een wijze uit het oosten. Door puzzels op te lossen probeer je te ontdekken waar de ster jou heen leidt!

De nacht was lang en koud. Je hebt urenlang naar de hemel staan staren op zoek naar een teken uit de hemel. Maar niets. Geen komeet of een nieuwe ster te zien. Samen met je twee vrienden kijk je naar de sterren omdat ze je vertellen wanneer er een nieuwe koning geboren zal worden. En dat is nodig ook. Je leeft in een tijd met verschrikkelijke koningen en keizers. Ze voeren oorlogen, maken alle mensen tot slaven die in armoede moeten leven. En daarom hoop je dat de hemel in zal grijpen. Of een God die daar woont. Maar deze nacht komt er geen teken van boven. Je sluit de deur van het dakterras achter je en werpt nog een blik naar buiten. En dan zie je opeens iets dat je nog nooit hebt gezien….

Dit is het begin van de KerstChallenge, een leuk en informatief spel over het verhaal van de drie wijzen uit het oosten die op zoek gaan naar de nieuwe koning. In de KerstChallenge leer niet alleen het bijbelverhaal kennen, maar ook iets over de achtergrond uit die tijd en waarom veel mensen vandaag nog steeds hopen op een nieuwe koning.

Je hebt geen voorkennis of geloof nodig om de KerstChallenge te kunnen spelen. Wel nieuwsgierigheid en teamspirit om samen puzzels op te lossen. De KerstChallenge is een soort papieren escaperoom. Het verhaal in het spel kan zelfs op verschillende manieren eindigen. Welke koning ga je vinden in de KerstChallenge?

Voor wie?

Jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedereen van deze leeftijdsgroep is welkom, neem dus gerust je vrienden mee.

Wanneer?

Zondagochtend 15 december 2019

Waar en hoe laat?

Je wordt met je groep ingedeeld in 1 van de 3 locaties:

  • Maranathakerk (09:30 uur)
  • Opstandingskerk (09:30 uur)
  • Kruiskerk (10:00 uur)

Aanmelden?

Als je mee wilt doen vragen we je om je aan te melden via deze link. Doe dit uiterlijk 8 december. Je kunt aangeven bij wie je in de groep ingedeeld wilt worden, maar daardoor kan je niet kiezen in welke kerk je wilt spelen. Afhankelijk van de groep speel je het spel in de Maranathakerk, Kruiskerk of Opstandingskerk.

In de loop van de week van 9 december hoor je per mail in welke groep (en bij welke kerk) je bent ingedeeld.

Meer info?

Vraag het aan een jeugdouderling of Michel (jeugdwerker@jongwoerden.nl).

 

[button url=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBLIqxzVdJY8yosuB_CjTpNcB1Rb54TlGl-WiVA_4KRiYjfA/viewform” color=”orange”]Klik hier om je op te geven voor de KerstChallenge 2019[/button]

kerstchallenge