CJV update

De examens zijn bijna voor iedereen weer achter de rug, een aantal van onze leden zijn ook druk geweest met examens. We hopen voor iedereen dat ze hun examens goed mogen afronden!

Naast de examens zijn er ook weer hele leuke onderwerpen voorbijgekomen, zo zijn we ingegaan op wat het betekent om fouten te maken en wat vergeving van elkander en door God betekent. Bij dit onderwerp konden we elkaar goed vinden in de ideeën die we hadden over vergeving. We hebben elkaar ook tips gegeven om te verbeteren en waar men gelet kan worden bij vergeving.

Vervolgens zijn we op 7 mei in gegaan op de vrijheid. We gingen in op de betekenis van vrijheid en wat het betekent om vrij te zijn. Verder vonden we dat in de Westerse samenleving van tegenwoordig men minder begrijpt wat vrijheid betekent en er bijna niet bij stilstaat, doordat vrijheid heel normaal is geworden in deze tijd. Het leek ons dan ook van belang om het concept van vrijheid, continu door te geven van generatie op generatie. Niet alleen door 5 mei, maar ook door meer besef onder de burgers te brengen met behulp van de onderwijsinstellingen.

Toch blijft het een lastig onderwerp, wat vrijheid nou echt betekent. Het leukste van de avond volgde toen we een gezamenlijk nummer gingen schrijven over vrijheid. Ons gecomponeerde nummer was op de muziek van het nummer “Sinds een dag of twee” van Doe Maar. Een hele leuke afsluiting en het zorgde voor een supertof nummer. Hieronder het refrein:

Tis wel een beetje raar 71 jaar
Feestend op mijn benen
(op mijn benen)
De vrijheid was verdwenen
(was verdwenen)
Oe lalalala
De vrijheid is van ons 3x

Verder zijn er nog meer super onderwerpen langs gekomen. Het waren in ieder geval weer topavonden. De komende avonden worden alleen maar gezelliger! 27 mei staat zelfs het Groots Karaoke Spektakel gepland, waarbij iedereen zijn/haar zangkunsten zal laten klinken! Kortom een en al gezelligheid bij de CJV.

Ben je zestien jaar of ouder en ben je nieuwsgierig geworden? Dan ben je van harte welkom om een avond van ons bij te wonen in het Arendsnest! Om 20:00 gaat de deur aan de zijkant van de Opstandingskerk open en om 20:30 beginnen we de avond. Kijk voor meer informatie op www.cjvwoerden.nl of stuur een mail naar cjvwoerden@gmail.com

Pepijn Griffioen
Vice-Voorzitter

Waar zien we jou deze week?