KerstChallenge

Elk jaar organiseren we rond Kerst een event: de KerstChallenge. Dit jaar kun je op 17 december meedoen. De KerstChallenge is buiten met een tocht door het centrum van Woerden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met je eigen clan.

Voor wie

Voor tieners en jongeren van 12 t/m 18 jaar

Wanneer

17 december 2021

Waar

Na aanmelding ontvang je de startlocatie

Contact

Michel Koekkoek
06-83206364

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: “Nee!” Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk…

De KerstChallenge 2021 gaat over de ‘achterkant’ van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Jullie gaan jullie licht brengen in het duister!

Wat is de KerstChallenge?

Met je eigen clan of jeugdgroep kun je meedoen met de KerstChallenge. Bij het startpunt ontvang je de eerste informatie en aanwijzing. Lukt het jou om de volgende locatie te vinden? Bij elke locatie krijg je een opdracht, verhaal of is er iets te doen. In ongeveer een uur ontdek je zo op unieke wijze waar Kerst over gaat.

Voor wie?

Jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedereen van deze leeftijdsgroep is welkom, neem dus gerust je vrienden mee. Aanmelden kan via je eigen clan of jeugdgroep.

Wanneer?

Vrijdag 17 december 2021

Waar en hoe laat?

Er zijn verschillende tijdsloten beschikbaar tussen 17:00 en 22:00 uur. Neem contact op met Michel om te overleggen over een beschikbaar tijdslot. 
Waar? Jullie horen na aanmelding waar je verwacht wordt… Ergens binnen de Singel van Woerden.
 

Aanmelden?

Als je mee wilt doen kun je contact opnemen met Michel (jeugdwerker@jongwoerden.nl).

Meer info?

Vraag het aan Michel (jeugdwerker@jongwoerden.nl).