KerstChallenge

Elk jaar organiseren we rond Kerst een event: de KerstChallenge. Dat is een escaperoom-achtig spel van een uur. Je moet met je team verschillende puzzels oplossen om zo de betekenis van Kerst te ontdekken.​

Voor wie

Voor tieners en jongeren van 12 t/m 18 jaar

Wanneer

december 2021

Waar

Nog onbekend

Contact

Michel Koekkoek
06-83206364

Misschien heb je het Kerstverhaal al vaak gehoord. Of misschien weet je helemaal niet waar het over gaat. Reden te meer om mee te doen aan de KerstChallenge. We proberen op een unieke en nieuwe manier naar het Kerstverhaal te kijken. Wij zorgen natuurlijk voor lekkere hapjes en drankjes.

De nacht was lang en koud. Je hebt urenlang naar de hemel staan staren op zoek naar een teken uit de hemel. Maar niets. Geen komeet of een nieuwe ster te zien. Samen met je twee vrienden kijk je naar de sterren omdat ze je vertellen wanneer er een nieuwe koning geboren zal worden. En dat is nodig ook. Je leeft in een tijd met verschrikkelijke koningen en keizers. Ze voeren oorlogen, maken alle mensen tot slaven die in armoede moeten leven. En daarom hoop je dat de hemel in zal grijpen. Of een God die daar woont. Maar deze nacht komt er geen teken van boven. Je sluit de deur van het dakterras achter je en werpt nog een blik naar buiten. En dan zie je opeens iets dat je nog nooit hebt gezien….


Dit is het begin van de KerstChallenge, een leuk en informatief spel over het verhaal van de drie wijzen uit het oosten die op zoek gaan naar de nieuwe koning. In de KerstChallenge leer niet alleen het bijbelverhaal kennen, maar ook iets over de achtergrond uit die tijd en waarom veel mensen vandaag nog steeds hopen op een nieuwe koning.

Je hebt geen voorkennis of geloof nodig om de KerstChallenge te kunnen spelen. Wel nieuwsgierigheid en teamspirit om samen puzzels op te lossen. De KerstChallenge is een soort papieren escaperoom. Het verhaal in het spel kan zelfs op verschillende manieren eindigen. Welke koning ga je vinden in de KerstChallenge?