Maatschappelijke stage

Wist je dat je je maatschappelijke stage bij ons kunt doen? Lees hieronder over de verschillende soorten activiteiten waarbij dat kan.

Voor wie

Scholieren (middelbaar onderwijs)

Wanneer

Diverse mogelijkheden

Waar

Diverse mogelijkheden

Contact

Ruben Smouter
06-35638349
Sarah Sendra de Jongste
06-39205408

Hoe leuk: je kunt je maatschappelijke stage ook binnen de kerk doen. In de kerk zijn er veel vrijwilligerstaken, waarbij je mag helpen. Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en je in te zetten voor kinderen of tieners? Dan zijn we op zoek naar jou!

Mogelijke stageplekken:

Kids Rock

Deze kinderclub is voor kinderen uit groep 3, 4 en 5.

We doen spelletjes, maken nieuwe vrienden, kletsen, knutselen, kijken film, gaan zwemmen en samen leren we een hele hoop over de bijbel!

Als stagiair mag je op de avond helpen met de spelletjes, knutselwerkjes en activiteiten. Als je het leuk vindt, mag je ook helpen in de voorbereiding.

Interesse?

Neem contact op met Sarah

Junior Rock

Deze kinderclub is voor kinderen uit groep 6 en 7.

We maken nieuwe vrienden, kletsen, doen spellen, we kijken een film, gaan zwemmen, maken een knutsel, eten chips en we leren een hele hoop over de bijbel!

Als stagiair mag je op de avond helpen de onderdelen van de avond. Je kan ook helpen in de voorbereiding van de avond.

Interesse?

Neem contact op met Sarah

Rock Solid

Deze tienerclan is voor tieners uit groep 8 en klas 1.

Op de avond staat een thema centraal. We doen allemaal spelletjes en een ‘preek van de week’ die hiermee te maken hebben. Er is veel ruimte voor gezelligheid.

Als stagiair help je op de avond mee met de spelonderdelen. Je legt spullen klaar en helpt om er een topavond van de maken.

Interesse?

Neem contact op met Michel

PKN jeugdkamp

We gaan van 2-4 juni 2023 met alle kids vanaf groep 3 en jongeren t/m 16 jaar op jeugdkamp. 

De kinderen hebben dit weekend hun eigen programma. Vol met leuke spellen, een thema, vrij spelen, bonte avond en meer.

Als stagiair help je mee met een aantal spelonderdelen. Je bereidt de ochtendgymnastiek voor en helpt met allerlei hand- en spandiensten.

Interesse?

Neem contact op met Sarah

ZIN dienst

Elke derde zondag van de maand is er een jeugddienst in de Kruiskerk.

Elementen van de ZIN dienst: een aansprekend thema, goede spreker, toffe band, creatief of interactief onderdeel, ontmoeting en lekker eten.

Als stagiair help je in de voorbereiding. Je denkt mee over het thema en de invulling en mag iets voorbereiden wat je leuk vindt.

Interesse?

Neem contact op met Michel

Tienerkerk

Elke eerste zondag van de maand is er een tienerkerk voor tieners uit klas 1 t/m 4.

De viering is het beste te vergelijken met een serieus clubprogramma. We proberen de nadruk te leggen op de boodschap uit het programma en de link met de Bijbel te leggen. Programma’s zijn heel wisselend en kunnen echte Bijbelse thema’s hebben, maar ook gaan over mode, sport of groepsdruk.

Als stagiair help je mee met de voorbereiding (ca. 1 uur in de week voorafgaand aan de dienst) en leiden van de viering zelf op zondagochtend, het is dus niet heel arbeidsintensief (ca 2,5u per maand).

Interesse?

Neem contact op met Patrick

Beamer Hervormd

Wil je beameren in de Hervormde kerk? Dat kan!

Interesse?

Neem contact op met

Iets anders?

Dat kan! Laat gerust weten als er iets is wat je binnen het jeugdwerk wilt doen. Samen met jou denken we na of we op die manier je stage kunnen invullen.

Interesse?

Neem contact op met Michel

En ben je eruit wat je wilt
gaan doen?

Je kunt je aanmelden voor een onderdeel dat jou aanspreekt. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Na een kort kennismakingsgesprek zullen we verdere afspraken met je maken. Geef je snel op, want vol = vol.