PaasChallenge

Elk jaar organiseren we rond Pasen een event. We noemen dat de PaasChallenge. Dit jaar doen we dat in de vorm van een QR wandeltocht.​

Voor wie

Tieners, jongeren en ouders

Wanneer

28 maart t/m 3 april 2021

Waar

Centrum van Woerden

Contact

Michel Koekkoek
06-83206364

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij je samen met iemand anders in tweetallen of met je gezin aan mee kunt doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier. Je bent ongeveer 1 tot 1,5 uur bezig.

Voor wie?

De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Ook als je nooit naar een kerk gaat ben je van harte welkom om mee te doen! Het spel is goed te doen zonder voorkennis.

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij je een ‘tegenstander’ van Jezus bent. Je weet alleen niet welke rol je hebt en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdek je steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. Zorg er dus voor dat je een opgeladen telefoon mee hebt!

Aanmelden

Om mee te doen moet je je even aanmelden. Dat kan via calendly.com/jongwoerden/paaschallenge.

Vragen?

Neem dan contact op met Michel (jeugdwerker@jongwoerden.nl).

Veelgestelde vragen

Wanneer is de PaasChallenge?

Je kunt meedoen van 28 maart t/m 3 april 2021. Je kunt elk kwartier starten tussen 09:00 en 21:00 uur. Hiervoor moet je je wel even aanmelden. Let op: Je kunt alleen na 20:00 uur starten als de avondklok is opgeheven.

Voor wie?

Het is leuk om met een vriend van clan samen te doen. Of met iemand uit je connectgroep van Twintigers Woerden. Of met je hele gezin. Kortom: het is voor iedereen geschikt!
Let er wel even op dat je met maximaal 2 personen kunt lopen (of meer met personen uit één huishouden). Houd je dus aan de coronamaatregelen.

Waar?

De startlocatie krijg je toegestuurd nadat je je hebt aangemeld. De hele wandeling is in het centrum van Woerden.

Aanmelden

Als je mee wilt doen vragen we je zo snel mogelijk aan te melden. Dat kan via deze link.

Tot wanneer kun je je opgeven?

Je kunt je opgeven tot uiterlijk een dag van tevoren.

Hoe lang duurt de wandeling?

Je bent ongeveer 1 tot 1,5 uur bezig.

Wat heb je nodig?

Het is belangrijk dat je een telefoon hebt die een QR code kan scannen. Zorg ervoor dat je mobiel is opgeladen en toegang heeft tot mobiel internet. Verder nodig: 8 spijkers, een hamer en een vork 😄 …

Waar hangen de QR codes?

Na aanmelding ontvang je van het ons het startpunt. Daar ga je de route ontdekken. Langs de route vind je de QR codes. Deze hangen op ramen van huizen in het centrum. De hele wandeling is in het centrum van Woerden.

Meer info?

Stuur Michel een mailtje (jeugdwerker@jongwoerden.nl).