Sirkelslag 2019 was een succes!

20190201_194039Het is vijf voor half acht en de spanning stijgt. We gaan bijna beginnen! We maken nog snel bekend wie bij wie in de groep zit en vervolgens gaan we met z’n allen naar binnen. Na een kleine valse start (wankelende techniek) herpakken we ons snel. Klaas van Kruistum heet ons allemaal welkom bij Sirkelslag 2019! We strijden vanavond voor de eerste plek. De hoofdprijs van de avond? Een mooie beker en voor iedereen gratis tickets voor Festival Graceland. We doen met 4 groepen mee, dus wie weet!

Het thema van de avond is “een nieuw begin”. Het verhaal van Jozef is de rode draad door de avond. Want als er iemand steeds opnieuw moest beginnen, dan is het Jozef wel!

Oke, spel 1 kan beginnen! Ingrediënten? Oude jas, lapjes stof, scharen, lijm, stoelen, ‘catwalk’, pennen, papier. Check, we gaan van start! De jongeren krijgen de uitdaging om een zo mooi mogelijke jas te maken. De helft van de groep mag daarna over de catwalk lopen en allerlei hints geven. De groep die naar de catwalk kijkt moet vervolgens de code kraken. En dat gaat goed. Eindstand na spel 1: 99, maximale punten.

sirkelslag-5En ook de volgende spellen gaan heel goed. Met een mobiele telefoon als hulplijn, een 50-50 en een joker werken de jongeren zich gemakkelijk door de tien quizvragen. De naam van de oudste broef van Jozef? Eitje, dat is Ruben. En zijn moeder? Rachel. Het jongste broertje? Benjamin! En wat de naam van Jozef betekent? Uhm, misschien toch een hulplijn. Oh ja, natuurlijk: de Heer moge toevoegen!

De onderlinge strijd is goed losgekomen. En wat gaan we tot nu toe gelijk op. Alles kan nog gebeuren. Wie zal er winnen? Jong Woerden 1, Jong Woerden 2, Solid Friends of toch de Opstandingskerk? Op naar de volgende spellen.

sirkelslag

Nee, eerst even pauze en wat drinken. En eten natuurlijk, heel belangrijk. Na een heerlijk chipje kunnen we weer verder.

We doen allerlei te gekke spellen. Van “woorden schrijven met je lichaam” tot een “knikker-estafette” (en een vervelende dobbelsteen…). Het slotstuk? Een levend schilderij!

Al met al een geslaagde avond. Maar dan nu… de uitkomst… De winnaar is (tromgeroffel)… Windkracht Young (Noordwijk). Ah, helaas, we hebben niet gewonnen. Gelukkig hebben we het wel heel goed gedaan als de landelijke scores binnendruppelen. In totaal deden namelijk 650 teams mee. Jong Woerden 1 eindigt op plek 103. Solid Friends op plek 74. Jong Woerden 2 op plek 30 en Opstandingskerk zelfs op plek 13! Dat hebben we goed voor elkaar!

Dan rest ons alleen nog… een hapje en drankje! Met cola en chips in de hand praten we met elkaar nog even na over de avond. Volgend jaar weer?!

20190201_194019 20190201_194026 sirkelslag-3 sirkelslag-4 sirkelslag2

Waar zien we jou deze week?