Basics gaat vrijdag 30 september weer van start

Zeggen jouw ouders wel eens: “Hou nou eens even op met vragen”? Wil jij ook altijd graag weten hoe iets werkt? Waar de regen van-daan komt en waar de wind naar toe gaat? Dan hoor jij vast bij die nieuwsgierige kinderen uit de bovenbouw die graag van alles willen weten! Naar zulke speurneuzen zijn we op zoek…. Want voor jou hebben we iets leuks!

Basics basiscatecheseWe gaan weer van start met ‘Basics’! Basiscateche-se voor kinderen uit groep zeven en acht van de basis-school. Geen club, maar catechese. Dat betekent dat we echt op zoek gaan naar wat er in de Bijbel staat, wie God is en waar-om er een kerk is. Voor nieuwsgierige kinderen dus, die meer willen weten.

De eerste helft van het seizoen (tot de Kerst) is ds. Gerrit Schouten de begeleider, in de tweede helft is dat ds. Marianne Paas.

Wil je mee doen?
Dan ben je van harte welkom op vrijdag 30 september 2016, om zeven uur ’s avonds in de Kruiskerk (Mesdagplein 2)
‘Basics’ is er altijd wanneer er geen club is. Die hoef je dus niet te missen. Overleg met je ouders en neem je vrienden en vriendinnen mee! Je kunt je aanmelden bij ds. Gerrit en/of bij ds. Marianne.

Graag tot ziens!

Ds. Gerrit Schouten gschouten@solcon.nl
Ds. Marianne Paas dsmariannepaas@kerkklanken.nl

 

———————————-INFO VOOR OUDERS———————————-

Beste ouders,
De basiscatechese is bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool. In deze leeftijdsfase zijn de kinderen erg leergierig. Kennisgerichte catechese sluit daar goed bij aan. In de kindernevendienst, op club en op school worden wel de Bijbelverhalen verteld. Maar kinderen leren lang niet altijd hoe de Bijbel is opgebouwd. Waar ze die verhalen kunnen vinden. Waarom vieren we de maaltijd van de Heer en waarom worden kinderen gedoopt? Waarom valt Kerst op een vaste dag en Pasen niet? Waarom vieren we Hemelvaart altijd veertig dagen na Pasen?

Wat ons voor ogen staat is dat we de kinderen basiskennis bijbrengen over het geloof. Wat je moet weten om in God te kunnen geloven. We willen ze vertrouwd maken met basisbegrippen uit de kerk. Zodat het voor hen gemakkelijker wordt de diensten te volgen. Daarom noemen we de basiscatechese ook ‘Basics’. Nadruk ligt op weten en kennen. In de huiscatechese leren ze die kennis integreren in het leven van alledag. We gebruiken een methode die is ontwikkeld door de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (JOP).

Basics wordt gegeven op de vrijdagavonden waarop er geen club is. Evenals voorgaande jaren zullen ds. Marianne Paas en ds. Gerrit Schouten de basiscatechese geven. Voor ons erg leuk om de kinderen juist op die leeftijd vlak voor de pubertijd wat beter te leren kennen. We hopen dat u als ouders net zo enthousiast wordt als wij.

Wanneer u vragen hebt kunt u ons altijd benaderen!

Graag tot ziens!

Ds. Gerrit Schouten gschouten@solcon.nl
Ds. Marianne Paas dsmariannepaas@kerkklanken.nl

Waar zien we jou deze week?