YfC Tour helpt kerken te ‘vertrekken’

Wat gebeurt er als kerken ‘vertrekken’? Als gemeentes naar buiten gaan, en samen met hun eigen jeugd gaat optrekken met niet-kerkelijke tieners? En hoe gaat dat samen met de al bestaande initiatieven voor jongeren in een stad of dorp? Dat zijn de vragen waar de Youth for Christ Tour 2017 op inzoomt. Op 7 februari komt de Tour naar Woerden.

De avond
De avond begint met een gezamenlijke maaltijd, waarna de deelnemers keuze hebben uit twee workshops: ‘Zes eigenschappen van een kerk met impact’ en ‘Bestemming onbekend’. De avond wordt afgesloten met een kampvuur waarbij er tijd is voor ontmoeting en het onderling uitwisselen van verhalen. Elmer Verweij, projectleider: “Ontmoeting en samenwerking met andere jeugdleiders maakt jouw jeugdwerk sterker. In jouw dorp, stad en regio zijn er meer bevlogen jeugdleiders en pioniers. In de ontmoetingen kunnen we verhalen delen en elkaar bemoedigen. Netwerken worden groter en relaties hechter. Dat is veel waard”.

Thema
Het thema van de Youth for Christ Tour is ‘Ik vertrek’. Jezus was onderweg. Op de plekken waar Hij kwam gebeurde er altijd wel iets. Zijn aanwezigheid had impact! Net als Jezus, zijn ook jeugdleiders en pioniers onderweg. Op hun reis komen ze jongeren tegen, die zoeken naar hoe ze hun leven willen vormgeven. Sommige jongeren proberen dat binnen de kerk te vinden, maar vaker vindt die zoektocht buiten de kerk plaats. Tijdens de Tour geeft Youth for Christ de nodige inzichten over deze ontmoetingen, met als doel dat God duidelijk naar voren komt en aanwezig is. Om die ontmoeting te laten ontstaan laten we soms de vertrouwde structuren en gewoonten achter.

Klik hier om je aan te melden voor de YfC Tour.

Waar zien we jou deze week?