Top 2000 kerkdienst Woerden

1e Top2000kerkdienst in Woerden

Op woensdagavond 27 december vindt de 1e TOP2000-kerkdienst in Woerden plaats. Is popmuziek wel iets voor de kerk? Door o.a. de populariteit “The Passion” denken veel kerken daar veel positiever over.

In deze Top2000-kerkdienst speelt de liveband Exodus uit Sliedrecht alleen maar popmuzieknummers uit de Top2000. De muziek varieert van “good old” nummers van Pink Floyd en Phil Collins tot enkele hits van Robbie Williams en Coldplay. Rode draad in de muziek is niet de populariteit van een nummer, maar de tekst en de emotie in het nummer, passend bij het thema: “Superhero?!”. Dominee Joost Schelling praat de muziek aan elkaar met o.a. verbindende Bijbelteksten. Door de muziek, maar zeker ook door deze andere opzet, zal het zo geen ‘standaard’ kerkdienst worden.

Waarom popmuziek in de kerk juist goed past?

Schelling: “In de Bijbel lezen we over gewone mensen, die ervaringen met God en de wereld opdoen. Daarover spreken en zingen zij in hun taal, passend bij hun tijd. Nog steeds doen mensen levenservaringen op en in de popmuziek vertolken artiesten die ervaring in onze woorden. En die ervaringen liggen verrassend dicht tegen de ervaringen van toen aan. Popmuziek kan zo een nieuw en toegankelijk(er) licht laten schijnen op die eeuwenoude boodschap.”

Woensdag 27 december om 19.30 uur in de Kruiskerk, Mesdagplein 4.

Toegang gratis, na afloop hapje en drankje.

f2e63eb3-cc2b-413b-8382-6d589f43a266

Waar zien we jou deze week?