Gezocht: nieuwe leiding voor de kindernevendienst Hervormd

Beste ouders van onze kindernevendienstkinderen en andere geïnteresseerden,

In onze gemeente wordt er al sinds jaren kindernevendienst georganiseerd. We hopen dit ook nog veel jaren te kunnen en mogen doen. Het is leuk en dankbaar werk! Aan de hand van de methode ‘Vertel het maar’, maar ook zeker op eigen wijze wordt geprobeerd de kinderen iets te leren over de wonderbaarlijke wereld van God. Je zult begrijpen dat het geven van kindernevendienst niet kan zonder bijdragen van vrijwilligers. Vrijwilligers die bereid zijn, eens in een aantal weken, wat tijd vrij te maken om jouw/jullie (maar ook veel andere) kinderen te vertellen over wat er allemaal in de bijbel staat. We geven kindernevendienst voor kinderen uit de groepen 1,2 en 3,4,5 en 6,7,8 van het basisonderwijs.

Wat  houdt het geven van kindernevendienst eigenlijk concreet in:

  • Het periodiek (gemiddeld 1 x per 5 of 6 weken) geven van kindernevendienst. Afhankelijk van onderwerp zal de benodigde voorbereidingstijd 1-2 uur zijn;
  • 1 x per 2 jaar plaatsnemen in een commissie voor het uitwerken van het Kerst- en Pasenproject en afscheid kinderen van groep 8;
  • Het 2 x per jaar bijwonen van een vergadering.

Voor het gebruik van de methode “Vertel het maar” krijg je een inlogcode die toegang geeft totvertel-het-maar het benodigde materiaal. Per zondag wordt er een Bijbelgedeelte behandeld. ‘Vertel het maar’ geeft achtergrondinformatie, per leeftijdsgroep een Bijbelverhaal en informatie over wat de kinderen leren en tips voor liederen. Ook zijn er per week meerdere verwerkingen gegeven die afgestemd zijn op het Bijbelgedeelte. Bij de jongsten is dit vaak een kleurplaat, knutselwerk en een spel. Bij de middengroep een puzzel, knutselwerk of spel en bij de oudsten een gespreksvorm, spel of puzzel.

De Bijbelverhalen en verwerkingen print je zelf uit en neem je mee naar de kindernevendienst. Bij de jongste groep kun je ook je eigen kinderbijbel bijvoorbeeld gebruiken, zodat je de platen erbij kunt laten zien.

Het is heel compleet en makkelijk in gebruik.

Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om zelf een keer bij een kindernevendienst te zijn. Zo kun je beter bepalen of je als  leid(st)er mee wilt draaien! Als je een keer mee wilt kijken met iemand dan kun je ons bellen of mailen dat regelen we dat voor je. Onze gegevens vind je hieronder.

Om in de toekomst het aanbieden van kindernevendienst mogelijk te blijven maken, zijn we op korte termijn op zoek naar nieuwe leid(st)ers. Wij zijn dus op zoek naar jou!! Lijkt het je leuk om ons te helpen, neem dan contact met ons op via de mail of bel ons op onderstaande nummers.

Een vriendelijke groet, namens de gehele kindernevendienstleiding,
Maron Roelofsen; maron.roelofsen@gmail.com, 06 54341777
Gerjanne Kuus ; familiekuus@ziggo.nl,  06 30 672620

 

Waar zien we jou deze week?