Verder lezen na de ZIN dienst over thema seksualiteit

Afgelopen ZIN dienst was het thema s(n)eks en hebben we het gelijknamige boekje uitgedeeld. In de dienst hebben we met elkaar gekeken naar hoe God seks bedoeld heeft. Maar er is natuurlijk veel meer over dit onderwerp te lezen. Daarom hieronder een aantal interessante artikelen van andere sites over dit onderwerp.

5 tips: hoe praat ik met mijn ouders over seks?
Praten met je ouders over seks. Voor de een is dat vanzelfsprekender dan de ander. Bij de een levert het goede gesprekken op, bij een ander veel ongemakkelijkheid. Daarom vind je in dit bericht vijf tips hoe je het gesprek met je ouders kunt aangaan. Want op een goede manier met elkaar in gesprek gaan, is heel waardevol!

Over seks voor het huwelijk
In het artikel “ik dacht dat alle christenen pas na hun trouwdag seks hadden, wist ik veel” lees je het verhaal van Michelle en David. Vorig jaar kregen ze een relatie, waren ze knetterverliefd en bleek de praktijk opeens ingewikkelder dan de theorie. Wel of geen seks?

Sexting
Uit onderzoek blijkt dat 12% van de jongeren van 12-25 jaar wel eens aan sexting heeft gedaan. 29% van deze groep heeft wel eens sexting ontvangen. Hoe onschuldig is het? Hoe zit het nou precies? Lees dat in het bericht “Alles wat je MOET weten over sexting“.

Climax colleges: zes masterclasses voor een goed seksleven
Seks en intimiteit worden in de Climax Colleges rondom zes thema’s besproken. Uitgangspunt is zoektocht naar gezonde relaties en supergoede seks. De filmpjes zijn gemaakt door de EO vanuit het programma “40 dagen zonder seks”. Bekijk hier de thema’s met bijbehorende filmpjes. Op de site staan ook tips voor verdere verdieping en hulp rond seksualiteit.


Heb je ook iets interessants gezien, laat het Michel (jeugdwerker@jongwoerden.nl) weten, dan kunnen we het aan deze lijst toevoegen.

Vragen of gesprek?
Praten over seks is belangrijk. Bijvoorbeeld met je ouders. Maar dat kan ook met iemand anders uit je omgeving, een jeugdleider, een andere volwassenen die je vertrouwt, een jeugdouderling, predikant, met Michel (06-83206364) of bel/chat met stichting Chris.

 

Waar zien we jou deze week?