Gespreksvragen na de ZIN dienst over Must Have

Na elke ZIN dienst geven we je graag een aantal vragen mee om verder te verdiepen. Vragen die je kunt bespreken bij de lunch, de borrel, je jeugdgroep of met vrienden. In deze blog een aantal vragen over Must Have. Dit was het thema van de ZIN dienst van september 2020.

Gespreksvragen over het thema ‘Must Have’

 1. Geef jij je oude spullen weg wanneer je nieuwe koopt of let je daar standaard op wanneer je iets niet meer nodig hebt? Waarom wel/niet? Ligt je antwoord toe.
 2. Ben je het eens met deze stelling? “Wanneer iemand op straat mij om geld vraagt geef ik het nooit, want het is vast een junkie die geld nodig heeft voor drugs.” Ligt je antwoord toe.
 3. Sta je regelmatig stil bij mensen die het minder hebben dan jij? Zou jij je in willen zetten voor deze mensen door bijvoorbeeld vrijwilliger te zijn bij een voedselbank? Ligt je antwoord toe.
 4. Ben je het eens met deze stelling? “Het is hun eigen schuld wanneer mensen arm zijn, want in Nederland hoef je niet arm te zijn.” Ligt je antwoord toe.
 5. Is iemand die niet op vakantie kan gaan of niet de nieuwste smartphone kan kopen arm? Ligt je antwoord toe.
 6. Vind je dat scholen bijvoorbeeld iets moeten doen aan het helpen van kinderen uit armere gezinnen die op die scholen zitten? Denk bijvoorbeeld aan het geven van eten en het zorgen voor schone kleren. Ligt je antwoord toe.
 7. Wat voor gevoel krijg jij bij deze uitspraak van Jezus? ‘Je kunt zeggen dat het voor een kameel gemakkelijker is om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het Koninkrijk van God binnen te gaan!’ Mattheüs 19:24 HTB.
  1. Vind je dit bijvoorbeeld bemoedigend klinken of juist niet? Ligt je antwoord toe.
  2. Denk je dat Jezus met deze uitspraak een bedoeling heeft? Waarom denk je van wel of van niet? Welke bedoeling?
  3. Vind je dat Jezus hier negatief spreekt over rijk zijn of rijke mensen? Ligt je antwoord toe.

Vragen van andere thema’s bekijken?

Neem dan een kijkje op deze pagina. Hier staat een overzicht van alle thema’s en bijbehorende verwerking.

Waar zien we jou deze week?