Tienerkerk – Waarom mag ik niks als Christen

Beste Tieners,

Zondag 6 december is er weer Tienerkerk. De vorige eer op 1 november hebben we met zo’n 20 tieners gesproken over Fakenews. We hebben daarin gekeken hoe we echt en nepnieuws van elkaar konden scheiden en we hebben stukjes gezien van een aflevering van “Zondag met Lubach, over “De Fabeltjesfuik”. Wij vonden het ontzettend tof dat jullie met zoveel waren gekomen. Ook dit keer hebben we weer een leuk thema voor jullie voorbereid:

Waarom mag ik niks als Christen?

‘Als je christen bent, mag je niks.’ Deze uitspraak kunnen wij zomaar van jullie, of leeftijdsgenootjes te horen krijgen. Wellicht ervaren jullie christen-zijn ook als ‘niks’ mogen en vooral veel moeten. Ouders of verzorgers hebben hun regels opgelegd, die voor veel van jullie vooral heel ‘stom’ zijn. Naast regels opgelegd door opvoeders ervaren jullie ook dat het geloof met zich meebrengt dat veel dingen niet mogen. Want seks voor het huwelijk, te veel alcohol drinken, illegaal filmpjes streamen en naar tentfeesten gaan is not done. Ook op zondag zijn er regels, dan moet je per se mee naar de kerk of samenkomst of je mag misschien van je ouders geen ijsje kopen of zelfs niet op de playstation.

We willen graag met jullie in gesprek over dit onderwerp en of er inderdaad zoveel dingen zijn die niet mogen en waarom dat eventueel zo is. We hopen dan ook dat jullie weer met een grote groep naar het Arendsnest zullen komen, neem wel een mondkapje mee, die moet namelijk op bij binnenkomst en bij vertrek (weer zo’n regel). Als je op je plek zit mag deze weer af, dat dan weer wel. Verder zullen wij als leiders zorgen dat er afstand wordt gehouden, onderling hoeven jullie uiteraard geen afstand te houden.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl. Dus mocht je de uitnodigingen via mail willen ontvangen, meld je dan aan via deze site.

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

Tot zondag 6 december allemaal!

Michel, Patrick & Ronald!

Waar zien we jou deze week?