Terugblik Pizza & Passion 2022

Het was 17.50u toen de eerste jongeren binnen druppelden. “Staat FIFA al aan?”, was de eerste vraag die ze stelden. Ze waren nog wat vroeg, dus daar waren we net mee bezig. Een paar minuten later stond het aan, kon de eerste wedstrijd beginnen en stroomden nog meer tieners binnen. Het eerste FIFA-toernooi was een feit.

Rond 18:30u waren de meeste jongeren in de Kruiskerk. De ene groep ging gezellig kletsen, de andere groep deed alvast een spelletje en de volgende kon niet wachten tot de pizza’s kwamen. Dat duurde niet lang, want even na half 7 was de auto van Domino’s er. Maar liefst 84 pizza’s werden uitgeladen! Wat een feest dat we met zoveel jongeren weer konden meedoen met de Pizza & Passion! En dat na 2 edities die vorige jaren niet door konden gaan.

Na de pizza’s konden we de nieuwste JongWoerden truien voor de jeugdleiders overhandigen. Hoe gaaf is dat! Alle leiders kunnen hun eigen trui krijgen. Want met elkaar maken we dit soort activiteiten mogelijk! Vervolgens maakten we nog een groepsfoto met elkaar. En een hele bijzondere: vanuit de lucht met een drone werd die gemaakt! Daarna kreeg iedereen een lekker ijsje en konden we nog een spelletje doen en gezellig kletsen voordat The Passion zou beginnen.

Om stipt 20:30u zaten we er klaar voor! The Passion stond op het punt van beginnen! Gaaf om dat op groot scherm met elkaar te beleven! Om stil te staan bij het Paasverhaal d.m.v. muziek en zo eigentijds! Sommige jongeren namen het wel heel letterlijk dat je vanaf 21:00u bij de bar nog wat drinken en popcorn kon halen. Hele schalen vol popcorn werden de zaal mee ingenomen… 🙂

Na afloop waren er nog gesprekskaartjes bij de statafels. Sommigen kletsen nog door over The Passion. Anderen gingen naar huis. En de rest hielp met opruimen. En oh ja: op het laatst moest er natuurlijk nog 1 potje FIFA gedaan worden.

Moe en voldaan kijk ik met grote dankbaarheid terug op deze activiteit. Ik vind het zo mooi dat we op deze manier met elkaar verbonden mogen zijn. En mogen stilstaan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan! Op naar een goed Paasweekend!

Michel

Waar zien we jou deze week?