Tienerkerk Woerden doneert aan Tearfund

Afgelopen zondag, 12 juni was de laatste Tienerkerk van het seizoen. Speciaal voor deze viering kwam Bart van der Vegte wat vertellen over het werk van Tearfund. Met de tienerkerk hebben we de afgelopen 2 seizoenen geld ingezameld voor dit doel en wilden wij de cheque overhandigen met het opgehaalde bedrag. In eerste instantie zouden we alleen seizoen 2020/2021 voor dit doel collecteren echter vanwege corona zijn we dat seizoen slechts een keer of 3 bijeengeweest. We hebben daarom besloten om nog een jaar door te sparen, waardoor we toch bij elkaar een keer of 11 à 12 hebben kunnen samen komen.

Foto: In onze viering hebben we een cheque ter waarde van € 225,69 overhandigd aan Bart, geld dat, via Tearfund ten goede zal komen aan het werk van “Inspired Individuals”

Inspired Individuals, zijn vaak jongeren die in hun eigen omgeving mogelijkheden zien en geholpen worden om hun bedrijfje of mogelijkheden verder te ontwikkelen. Ze worden opgenomen in een programma: het driejarige inspired individual programma waar ze training krijgen, management skills opdoen en ook persoonlijke begeleiding en hulp ontvangen. In veel gevallen zijn deze -zeer getalenteerde jongeren- getraumatiseerd door hun thuisomstandigheden. Vaak sprake van geweld, misbruik maar soms ook zelfs ontvoering.

Wij hebben tijdens de Tienerkerk het filmpje getoond van Ulan: een jonge vrouw die een bedrijf is gestart. Zij helpt op deze manier mee om armoede te bestrijden in haar eigen omgeving: zorgt voor werk (én het project is goed voor het klimaat: plastic vermindering en recycling!)

Wij zijn blij dat wij een beetje hebben kunnen bijdragen aan het werk van Tearfund, Inspired Individuals en  Ulan!

Groeten vanuit Tienerkerk

Waar zien we jou deze week?