Terugblik Paaswake Light door Tamar

Vorig jaar had ik meegedaan aan de Paaswake XL en toen ik dit jaar zag dat er weer een Paaswake werd georganiseerd, was ik er als eerste bij!

We begonnen de avond in de Kruiskerk waarbij we samen met de gemeente de Paaswakeviering meemaakten. We kregen daarbij ook het vuur mee zodat we het kampvuur aan konden steken. Deze hebben we de hele nacht brandend gehouden! Door de nacht heen hadden we verschillende workshops: creatief, interactief, sportief en vieringen, met natuurlijk voldoende pauzes om wat lekkere snacks te eten. We begonnen ons eigen programma met een kennismakingsspel en daarna een leuk interactief spel: Farizeeën en discipelen in Getsemane, een versie op weerwolven. Daarna hadden we een Taizé viering. Die was toch iets te rustig, waardoor we een iets vermoeider werden. Gelukkig gingen we daarna een schilderij schilderen met zijn allen waardoor we stuk voor stuk weer iets wakkerder waren. Rond een uur of 5.00 stonden we met zijn allen ringen te verstoppen in de kerk die vervolgens weer gevonden moesten worden. Vervolgens was het tijd voor de ochtendwandeling richting het Brediusbos waar we samen met Martine vd Herberg en Jan-Willem Stam onze eigen ochtendviering hadden. Het was best bijzonder om met onze kleine ogen in de frisse ochtendlucht zo’n viering te hebben. Bij terugkomst hielpen we mee met het klaarzetten van het Paasontbijt voor de gemeente en hebben we samen met de gemeente ontbeten.

Het was dus een erg geslaagde nacht en door de afwisseling en gezelligheid, was er bijna geen tijd voor vermoeidheid. Het was natuurlijk een hele andere manier van Pasen meemaken, maar het was zeker erg leuk! Ik ben erg blij dat ik dit jaar weer mee heb gedaan en ik raad het voor iedereen aan om volgend jaar mee te doen (als het er dan weer is, ik hoop het wel!)

Tamar

Waar zien we jou deze week?