Avond over geloofsopvoeding

Voor veel ouders was het in hun jeugd vanzelfsprekend dat je mee ging naar de kerk. Die tijd is voorbij, we geven onze kinderen op allerlei gebieden meer keuzes, meestal ook wat betreft kerkbezoek. Tieners raken vaak gedemotiveerd om mee te gaan, omdat de kerkdienst (niet altijd) aansluit bij hun belevingswereld. Een aantal ouders ziet echter een eerwaarde in het doorgeven van het geloof, maar hoe doe je dat aan tieners die hun interesse hierin verliezen?

Op deze avond willen we u een aantal handvatten en tips geven, maar ook met elkaar in gesprek gaan. Daarnaast zal een aantal jongeren vertellen hoe zij het geloof beleven, waarbij de één overtuigder is dan de ander. Wat heeft hen thuis geholpen in de geloofsopvoeding? Wat zouden ze zelf anders doen?

Neem ook je mobiel mee, want we gaan op de avond een mentimeter doen.

Een greep uit de thema’s die voorbij komen: het belang van geloofsopvoeding, de geloofsgroei en ontwikkeling van kinderen en tieners door de jaren heen, verschillende stijlen in geloofsopvoeding, hoe werkt geloofsoverdracht, tips en meer!

Kortom: deze avond is voor ouders en geïnteresseerden die tips willen over hoe je als ouders het geloof doorgeeft aan tieners anno 2020.

Algemene informatie

Datum: 19 februari 2020
Tijd: 20:00 – 21:30 uur (koffie vanaf 19:45 uur)
Voor wie: ouders met oudere kinderen en tieners
Aanmelden: aanbevolen (stuur een mailtje naar michel.koekkoek@pknwoerden.nl)
Kosten: geen
Locatie: Arendsnest (Jeugdruimte boven in Opstandingskerk: Wilhelminaweg 8)
Onder leiding van: Imca Scholte en Michel Koekkoek

Centrale vraag op de avond

Hoe geef je als ouders het geloof door aan tieners in deze tijd (geloofsopvoeding)?

[button url=”mailto:michel.koekkoek@pknwoerden.nl” color=”orange”]Vragen? Stuur ons een mailtje[/button]

geloofsopvoeding