De brief aan Woerden…

Afgelopen ZIN Woerden sprak Remco over “samen voor Jezus”. We lazen uit 1 Kor. 12:12-37 en Remco vertaalde die tekst naar het hier en nu. De brief aan Woerden:

Een voetbalelftal is een team dat uit veel spelers bestaat. En ondanks hun verschillen vormen zij samen één team. Zo is het ook met jullie hier in Woerden. Jullie komen allemaal samen in Het Baken en daarom horen jullie bij elkaar. Jullie zijn allemaal op zoek naar God. Of je nu al lid bent van een kerk of juist niet. Of je jezelf wel gelovig noemt, of niet. Of je twijfelt of het juist zeker weet. Immers, een voetbalteam bestaat niet uit één speler, maar uit vele. Als de verdediger zou zeggen: ‘Ik ben geen spits, dus ik hoor niet bij het team’. Hoort hij er dan echt niet bij? Als de middenvelder zou zeggen: ‘Ik ben geen keeper, dus ik hoor niet bij het team’. Hoort hij er dan echt niet bij? Als het hele team keeper zou zijn, hoe kan het dan een doelpunt scoren? Als het hele team aanvaller zou zijn, hoe verdedigen we dan het doel? God heeft ons allemaal een eigen plaats in het team gegeven. Precies zoals Hij wilde. Als je alleen maar spitsen hebt. Heb je dan een team? Het is juist zo dat er verschillende soorten spelers nodig zijn, en dat die samen één team vormen. De spits kan niet tegen de verdediger zeggen: ‘ik heb jou niet nodig’. En de keeper kan dat ook niet zeggen tegen de reservespeler. Integendeel, juist de spelers die het minst belangrijkst lijken, zijn het meest noodzakelijk. En als één speler geblesseerd is, heeft het hele team daar last van. En als één speler een doelpunt scoort, deelt het hele team in die vreugde. Dus, jullie zijn het voetbalteam van Christus en een ieder van jullie maakt er deel van uit.

Weet jij al wie je in het ‘voetbalteam’ bent en wat je talent is? Maak er gebruik van en zet je in!

Waar zien we jou deze week?