YMCA- NOW Jongerencafé

YMCA – NOW Jongerencafé

 

Niet iedereen weet het maar de YMCA Woerden is een plaatselijke afdeling van de wereldwijde organisatie YMCA. De letters YMCA staan voor Young Men’s Christian Association. De YMCA is in 128 landen actief. Wereldwijd gebeurt er onder de vlag van YMCA ontzettend veel. De YMCA (vroeger het CJV, Christelijke Jongeren Verbond) is de oudste jeugdwerkorganisatie van Nederland, ontstaan in 1853. De afdeling Woerden werd in 1862 in het leven geroepen. Ook in Woerden zijn er volop ontwikkelingen. Dit internationale karakter biedt op allerlei terreinen mogelijkheden. Zo studeert de YMCA vandaag de dag bijvoorbeeld op de mogelijkheden een bijdrage te leveren aan de integratie van jonge medelanders in de samenleving.

 

YMCA Woerden is trots op haar traditionele activiteiten zoals de jeugdclubs en heeft een paar weken geleden het YMCA- NOW jongerencafé geopend in de Badkuip aan de Boerendijk in Woerden. Het is een bruisend jongerencafé geworden geopend door wethouder Yolan Koster. Een onwijs gave plek waar jongeren kunnen relaxen maar ook een veilige plek waar een luisterend oor is en geholpen wordt als dat nodig is. Bij de exploitatie van dit jongerencafé ligt er een focus op jongeren tussen de 12 en 22 jaar. Een jongerencafé waar iedereen welkom is en dat bestaat uit een modern Game café, een Cyber café met tien computers en een Pool ruimte. Lekker chillen, relaxen. Op de achtergrond wordt nu al door HBO studenten gewerkt aan hulpprogramma’s zoals huiswerkbegeleiding, arbeidstoeleiding, buddy system etc.

We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers voor een middag of avond (max drie uur per vrijwilliger) Vragen of interesse? Kijk op de website www.ymca-woerden.nl of mail naar meerpaal@solcon.nl

Waar zien we jou deze week?