Schoenendozen onderweg naar Sierra Leone

Ongeveer twee weken geleden hebben vrijwilligers van het Actie4Kids verwerkingscentrum Woerden de allerlaatste schoenendozen verzendklaar gemaakt. Het was een mooie actieperiode waarbij wij een grote betrokkenheid hebben ervaren en een fijne locatie hadden om te werken. Vrijdag 5 december was een bijzondere dag. We mochten twee zeecontainers laden met ruim 6200 goed gevulde schoenendozen voor de kinderen in Sierra Leone.

Deze zeecontainers zijn op 12 december meegegaan met het marineschip de Karel Doorman. De schoenendozen zullen worden ingezet als hulpmiddel in de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte Ebola! De containers zijn dit jaar dus niet alleen met schoenendozen gevuld, maar ook met extra zeep, chloortabletten, handschoenen en een duidelijke instructiekaart voor de mensen daar om verdere verspreiding van het Ebola-virus te helpen voorkomen.

De overige 2600 schoenendozen die niet meekonden op de Karel Doorman zullen begin volgend jaar verscheept worden naar Sierra Leone.

Iedereen die dit alles heeft mogelijk gemaakt, heel erg bedankt. De kinderen en volwassenen die een schoenendoos hebben gevuld, mensen die de schoenendoosactie georganiseerd hebben in de kerk of op school, vrijwilligers die gewerkt hebben in het verwerkingscentrum, mensen die spulletjes hebben gebracht of iets lekkers bakten voor de vrijwilligers, mensen die gesponsord hebben, een gift gaven of op welke manier dan ook. We zijn ontroerd door alle hulp en zijn daar echt heel dankbaar voor.

Hele fijne dagen en alle goeds voor 2015 toegewenst.

Hartelijke groeten van het Actie4Kids verwerkingscentrum Woerden,

Yvonne de Wit, Karin Bol en Marly Engel

Waar zien we jou deze week?