Kaarsjes in de Petruskerk

Een plaats van rust en licht in een drukke en donkere decembermaand. Op vrijdagavond 18 december opent de Petruskerk haar deuren voor iedereen die even op adem wil komen of een kaarsje wil aansteken.

kaarsjes petrusInitiatiefnemer Henk de Valk: “Na het lezen van artikelen over de Night of Light in de Domkerk van Utrecht ontstond bij mij het verlangen om ook in de Woerdense Petruskerk een soortgelijk evenement te organiseren”. Het initiatief van de Utrechtse Domkerk trok afgelopen jaar meer dan 10.000 bezoekers. Iedereen jong en oud, gelovig of niet gelovig is op de derde zaterdag van de maand welkom. Mensen op straat worden uitgenodigd een kaarsje aan te steken in de Domkerk. Daarna kun je weer weg, of je blijft om te luisteren naar muziek, een wens of gedachte op te schrijven, en gesprek te voeren, of om gewoon even stil te zijn en je te vergapen aan de kaarsverlichte Domkerk.

Een diverse groep vrijwilligers sloot zich al snel aan bij het idee van Henk de Valk en wisten in korte tijd een nieuw evenement in de Woerdense Petruskerk op het Kerkplein neer te zetten. Henk de Valk: “Kaarsjes in de Petrus biedt ruimte voor alle Woerdenaren om in de volle decembermaand even stil te worden en een lichtje te ontsteken.” Veel Woerdenaren zien de kerk niet vaak van binnen en juist voor hen willen we hier een plek bieden om even stil te staan.

De kerk is open vanaf 19:00 uur en iedereen is welkom om te komen kijken naar een met kaarsen verlichte Petruskerk. Geniet van de stilte en live muziek en iedereen mag zelf een kaarsje aansteken. Er is een flexibele in- en uitloop zodat je kunt komen en gaan wanneer je zelf wilt.

Naast een plek van licht en rust is er ook ruimte om je gedachten op te schrijven of in gesprek te gaan met iemand die graag naar uw en jouw verhaal luistert. Nieuwsgierig geworden? Weet dat de deuren voor u en jou open staan!

www.facebook.com/kaarsjesindepetrus

Waar zien we jou deze week?