Tienerkerk – Herdenken: Time Out

PJO - Tienerkerk

Beste Tieners,

Zondag 1 mei is alweer de een-na-laatste tienerkerk van dit seizoen. Voor deze dienst hebben we weer een heel actueel thema gevonden dat we met jullie willen behandelen. Volgende week herdenken en vieren we namelijk 71 jaar vrijheid. Daarom willen we het met jullie hebben over het volgende thema:

Herdenken – Time Out

Ieder jaar houden we twee minuten stilte. Op 4 mei herdenken we de mensen die gevallen zijn in de Tweede Wereldoorlog of gesneuveld zijn tijdens Nederlandse vredesmissies. De waarde van 4 en 5 mei lijkt stand te houden. Mensen vinden het belangrijk om stil te staan bij grote gebeurtenissen uit de geschiedenis van ons koninkrijk. We denken aan de slachtoffers van oorlog en geweld en realiseren ons dat vrijheid een kostbaar goed is.

Ook in de Bijbel wordt op diverse plekken het belang van herdenken onderstreept. Het volk Israel wordt opgeroepen om de grote daden van God in de geschiedenis niet te vergeten. De God die vecht voor Zijn volk mag niet worden vergeten. We willen met jullie stilstaan bij en nadenken over de mensen die voor ons gevochten hebben en voor de miljoenen onschuldige slachtoffers van oorlogsgeweld en over wat God in jouw persoonlijke leven bijdraagt aan geluk en vrijheid.

Nieuwsgierig geworden? We zien je graag op zondag 3 april om 9:30 uur in “het Arendsnest”. We hopen uiteraard weer op een hele grote opkomst. Om 9:15 uur zijn de deuren open.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl  Dus mocht je de uitnodigingen via mail ontvangen, meldt je dan aan via deze site.

 

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

 

Tot zondag allemaal

Ellen, Marleen en Patrick

Waar zien we jou deze week?