Tienerkerk 8 januari – Namen van God – What’s in the Name

Beste Tieners,

Ten eerste de allerbeste wensen namens alle leiders van de Tienerkerk! Op een leuk Nieuwjaar met goede gesprekken en leuke TK-diensten!

Zondag 8 januari is er weer tienerkerk, de eerste tienerkerk van een nieuw jaar, 2017. We zijn aan de slag gegaan met een leuk onderwerp over identiteit en wat (bij)namen over die identiteit zeggen.

Alle tieners die in de eerste 4 klassen van het middelbare onderwijs zitten, worden hiervoor van harte uitgenodigd. We hebben heel veel zin om met jullie aan de slag te gaan met het volgende thema:

Namen van God – What’s in the Name

Namen hebben kracht, zeggen wat over iemands identiteit, of wat ouders hun kinderen willen meegeven. Een veelgehoorde scheldnaam kan iemand onzeker maken of een lieve koosnaam kan identiteit betekenen. In de oorlog kregen Joden geen naam, maar een nummer, bij slaven werd hun eerste neem afgenomen, om duidelijk te maken dat ze geen identiteit meer hadden. In de huidige Westerse Wereld hebben namen wellicht niet meer zo’n duidelijke betekenis, een naam wordt gekozen omdat hij mooi klinkt, of omdat een celebrity zo heet, maar wat jullie waarschijnlijk wel weer meer kennen is het gebruik van bijnamen of nicknames, dat gebeurde in de Bijbel ook, denk maar eens aan de apostel Petrus (“Rots”; om op te bouwen), die van zijn ouders de naam Simon (“God heeft gehoord”) had gekregen.  We willen dan met jullie samen ontdekken wat de kracht van (bij)namen is. Wellicht mag je zelfs God een “bijnaam” geven en hopen we te ontdekken hoe jullie God zien. Wie is God voor jullie en welke “Titel” of  “Naam” heeft hij in jullie leven?

Nieuwsgierig geworden? We zien je graag op zondag 6 november om 9:30 uur in “het Arendsnest”. We hopen uiteraard weer op een hele grote opkomst. Om 9:15 uur zijn de deuren open.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl . Dus mocht je de uitnodigingen via mail ontvangen, meldt je dan aan via deze site.

 

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

 

Tot zondag allemaal!

Wendy, Liesbeth en Patrick

Waar zien we jou deze week?