CJV update

whatsapp-image-2017-03-26-at-16-49-07De afgelopen weken waren tamelijk rustig. Hierdoor hadden we de tijd voor een paar goede en interessante onderwerpen. Een voorbeeld hiervan is vergeven. We hebben gesproken over de vraag wanneer je nog bereid bent om iemand te vergeven en over de vraag wanneer je vergeven ook echt vergeven kunt noemen. Ook vroegen we ons af in hoeverre vergeven iets is dat je vanuit je (christelijk) geloof doet.

Een ander mooi en actueel onderwerp betrof de christelijke politieke partijen in Nederland. Een belangrijke vraag was daar in hoeverre wij vonden dat een politieke partij zich mag beroepen op zijn christelijke identiteit. Daarnaast vroegen we ons af in hoeverre het christendom in het algemeen invloed mag hebben in de politiek.

whatsapp-image-2017-03-26-at-16-49-51Zoals ik al zei, waren de afgelopen weken tamelijk rustig. Een bijzondere activiteit die echter niet onvermeld mag blijven, is onze uitwisseling met JV het Anker. Op 19 maart kwam deze vereniging namelijk naar het Arendsnest om daar een CJV-avond bij te wonen. Met een volle bak van bijna veertig man hebben we het toen gehad over bidden. Wanneer bid je? Hoe bid je? Wat betekent bidden voor je? Dat soort vragen zijn toen allemaal aan bod gekomen. We hebben de avond afgesloten met een spel, waarin onze Bijbelkennis op de proef werd gesteld. Leuk was het om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten, maar nog leuker was het om te ervaren hoe gezellig je zo’n avond wel niet met elkaar kunt maken!

Ben je zestien jaar of ouder en ben je nu nieuwsgierig geworden? Dan ben je van harte welkom om een avond van ons bij te wonen in het Arendsnest! Om 20:00 gaat de deur aan de zijkant van de Opstandingskerk (aan de kant van de  Wilhelminaweg) open en om 20:30 beginnen we de avond. Kijk wel eerst even op de site: het kan zijn dat er die avond geen CJV is vanwege andere activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.cjvwoerden.nl of stuur een mail naar cjvwoerden@gmail.com.

Wie weet tot gauw!

Inez de Korte
Penningmeester

whatsapp-image-2017-03-26-at-16-51-16

Waar zien we jou deze week?