De Vaar-wel Basiscatechese (BASICS) 2017-2018

“Ken je het verhaal van de kleine kapitein nog? Wijdbeens aan het roer met de ogen gericht op de kim. Jij bent toch geen bange Toontje? Want…vrijdagavond gaan we varen op de Singel!”
Met deze woorden nodigde Kapitein Gerrit de 17 deelnemers van dit seizoen Basiscatechese uit voor een afsluitende vaartocht. Op vrijdagavond 22 juni kozen we in drie sloepen het ruime sop. Het was helaas wel echt zeebonken-weer, dus winderig, koud, maar wel droog. Onderweg hielden we halt bij Geestdorp voor een broodje knakworst en wat hapjes en salades. Vervolgens keerden we na wat spelletjes te hebben gedaan met een puzzeltje terug naar Woerden om vervolgens nog een rondje door de haven te maken. Ondanks het wat mindere weer kwamen we enthousiast terug in de Opstandingskerk.
Toen we de overgebleven proviand onderzochten, was één verklaring voor dat enthousiasme snel gevonden: de bakken fruitsalade en snackwortels waren grotendeels onaangeroerd, het snoep en de marsjes waren zo goed als verdwenen.
Volgend seizoen maar weer op rantsoen, dan is er weer gewoon thee met een speculaasje. Met dank aan Cor Bol, Rob van der Dieën en Lucien Harthoorn die met hun sloepen deze avond tot een zeer geslaagde tocht maakten. Tot volgend seizoen! Vaya con Dios!

Kapiteins Gerrit, Marianne en Joost.

unadjustednonraw_thumb_37bc unadjustednonraw_thumb_37d5 unadjustednonraw_thumb_37d3 unadjustednonraw_thumb_37b9

Waar zien we jou deze week?