CJV UPDATE OKTOBER/NOVEMBER 2018

Thomas Kemp over oktober: De afgelopen tijd hebben we bij de CJV heerlijk rustig aan gedaan. Er stonden de afgelopen weken geen speciale activiteiten op het programma, maar gelukkig waren we elke zondag bij elkaar voor een onderwerp. Hieronder kunt u kort lezen waar het die avonden over ging.

Als eerst kwam het onderwerp ‘De eindtijd’ aan bod. Aan de hand van Openbaringen lazen we over de plagen die naar de aarde komen voordat het nieuwe Jeruzalem uit de hemel neerdaalt. Een van de hoofdvragen was of we nu al in de eindtijd zitten. Een moeilijke vraag zonder een antwoord.

De week erna hebben we samen naar een documentaire gekeken: ‘Jesus Camp’. Deze documentaire ging over een Christelijke gemeenschap in de Verenigde Staten die zich vooral op kinderen richt. De manier waarop de kinderen in deze gemeenschap in contact kwamen met het geloof had iets weg van indoctrinatie. Aan onze leden werd na het kijken van de documentaire gevraagd of zij het hier mee eens waren en of ze dit misschien te ver vonden gaan. Ik nodig u uit om de documentaire zelf te kijken.

Het laatste behandelde onderwerp ging over ‘Christen zijn’. Hoe gedragen wij ons als Christenen en wat doen we wel of wat doe we niet. Zijn we echt zoals het beeld dat geschetst wordt? Rokje, hoedje enzovoorts. Of is dat beeld verouderd? Met dit onderwerp hielden we ons zelf een spiegel voor en deelden wij onze ervaringen met de bekende vooroordelen. De laatste vraag ging over hoe wij aan de wereld konden laten zien dat we Christen zijn, dus wil ik deze vraag ook graag aan u voorleggen. Hoe laat u merken dat u Christen bent?

Ruth: De eerste week van november hebben we het gehad over ‘perfect’ zijn. Wanneer ben je nu perfect? Zou je dingen aan je zelf moeten veranderen als je perfect bent gemaakt? Dat waren de vragen waar we in groepjes over nagedacht hebben. Dit is een moeilijk onderwerp in deze tijd, omdat sociale media soms een verkeerd beeld geven over ‘perfect’ zijn.

Ook hebben we de eerste Praiseavond gehouden. Met het thema: Muziek voegt iets toe aan je geloofsleven. Deze avond hebben 4 leden de groep begeleid op hun instrument. Er werden liedjes gezongen zoals: Tienduizend redenen, Prijs Adonaï en De kracht van Uw liefde. Dit was wederom weer een geslaagde avond. Op dit moment zijn we ook druk met de voorbereidingen voor Sinterkerst. Dit zullen we op een creatieve manier met de leden vieren, door middel van een spelavond. Meer hierover kunt u verwachten in de volgende update.

Ben je 16 jaar of ouder? Wees welkom om een keer bij de CJV te komen kijken!

Thomas Kemp en Ruth van der Klaauw (Vice-voorzitter CJV Het Arendsei, secretaris CJV Het Arendsei)

Waar zien we jou deze week?