CJV update

De laatste tijd zijn er niet veel activiteiten geweest bij de CJV, maar wel zijn we elke zondag bij elkaar gekomen om een onderwerp voorbereid door een lid te bespreken.

Zondag 18 november hadden we een gezellige avond, we hebben namelijk de hele avond met elkaar de CJV-variant van het spel ‘Weerwolven’ gespeeld. De CJV-leden moesten voorkomen dat een andere jongerenvereniging uit Woerden leden zou afpakken. Dit gelukt, ons ledenaantal is na deze avond niet gedaald.

De zondag erna ging het over vertrouwen. Wie vertrouwen wij en waarom? En hoe zit het met ons vertrouwen op God? We kwamen tot de conclusie dat het vertrouwen van iemand lastig kan zijn, omdat het vertrouwen geschonden kan worden. Toch is het het risico meer dan waard, omdat vertrouwen voor veel hechtere relaties zorgt. Ook werd duidelijk dat op God vertrouwen soms moeilijk kan zijn, maar dat Hij er toch altijd voor je is als je Hem nodig hebt. Het was heel bijzonder om met elkaar over dit soms toch wel lastige onderwerp te praten.

Verder hebben we het ook gehad over de tien geboden. Elk groepje kreeg een gebod en moest dit omzetten in een sketch. We hebben erg veel gelachen bij het opvoeren van al de sketches.

De komende tijd wordt het weer wat drukker bij de CJV. Zo staan Sinterkerst, de Kerstnachtdienst en het Nieuwjaarsdiner op de planning. Bij Sinterkerst zullen we in verschillende teams tegen elkaar strijden bij spellen met een Sinterklaas en/of Kerst thema. Een paar weken later zal de Kerstnachtdienst plaatsvinden, die met de hulp van enkele leden voorbereid wordt. Het nieuwe jaar zullen we vervolgens goed beginnen door uitgebreid met elkaar te dineren, waarbij iedereen in zijn mooiste kleding iets lekkers mee neemt. Wij hebben erg veel zin in deze activiteiten, maar natuurlijk ook in de ‘normale’ CJV-avonden!

Lijkt het jou nou ook leuk om een keer langs te komen? Dat kan zeker! Wij zijn elke zondagavond vanaf 20.00 te vinden in het Arendsnest.

Marieke van Houwelingen (algemeen-adjunct)

Waar zien we jou deze week?