Uitnodiging ‘Kerkopschootdienst’ – zondag 27 januari 2019

In de kerk kennen we nu ook kerkdiensten voor kinderen onder tot vier jaar! Ze heten kerkopschootdiensten.
Het zijn sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar. Het heet ‘kerk op schoot’ omdat de kleine kinderen bij de ouders of grootouders op schoot mogen zitten.
Tijdens deze diensten beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een Bijbelverhaal met alle zintuigen. Kinderen horen een Bijbelverhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten.

Het is de bedoeling dat we driemaal per jaar zo’n dienst gaan organiseren. De tweede is nu deze maand. Jullie zijn van harte uitgenodigd voor deze dienst, zondagmorgen 27 januari 2019! De dienst wordt gehouden in de Maranathakerk. We beginnen om 11.00 uur en zitten dan met een kleine groep ouders en kinderen op het liturgisch centrum (‘ podium’) van de kerk. Voorgangers zijn Marnix van der Ploeg en ds Hans Berkheij. De muzikale leiding is in handen van Gert van Zoelen. De dienst zal alles met elkaar zo’n twintig minuten duren. Deze keer staat het verhaal van Abraham centraal. Aan het einde van de dienst wordt er zelfs heel een klein feestje gevierd…

Voorafgaand aan de dienst is er vanaf pakweg half elf al de gelegenheid voor de kinderen om met elkaar te spelen en als ouders elkaar te ontmoeten bij koffie thee of limonade van de kinderen. In diezelfde ruimtes is het dan ook koffiedrinken voor de mensen die de dienst eerdere die morgen die van 9.30 uur tot 10.30 uur in de kerk was hebben bijgewoond.

Waar zien we jou deze week?