CJV UPDATE

We begonnen dit jaar op zondagavond 6 januari met een onderwerp gemaakt door het bestuur. Het ging over psalm 121. Hoe nemen wij God dit jaar weer mee in ons leven? Op welke manier vertrouwen wij God in de dingen die we doen? Goede vragen om even over na te denken als we weer een nieuw jaar in gaan. Bij het nieuwe jaar horen goede voornemens, dus hier hebben we het ook over gehad. We hebben allemaal een goed voornemen m.b.t ons geloof in een pot gestopt, aan het einde van het seizoen gaan we hierop terugkijken.

Bij CJV is het de traditie om het nieuwe jaar in te luiden met hét welbekende Nieuwjaarsdiner. Dit jaar vond dit plaats op zaterdagavond 12 januari. Met 32(!) leden hebben we van een heerlijk driegangenmenu mogen genieten. Iedereen nam een gerecht mee, dus we hebben elkaars kookkunsten mogen bewonderen. Op deze avond wordt ook altijd dé jaarfoto gemaakt. Het was dit jaar wel een dingetje om zoveel mensen op 1 foto te krijgen…, maar het was een gezellige en hele geslaagde avond.

De week daarna, nog steeds bijkomende van het Nieuwjaarsdiner, hadden we weer een ‘gewone’ zondagavond. Toch was deze avond bijzonder, want we hadden een gastspreker. Harry van der Veen, de vader van Martine, kwam langs om te vertellen over ethische dilemma’s. Hoe kun je in een lastige situatie de goede beslissing maken zonder gelijk met de mening van de groep mee te gaan? En wat is eigenlijk goed, dit is namelijk voor iedereen anders. Denk maar aan het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. De priester en de Leviet handelden naar hun idee goed, maar toch deden ze niet wat God van het verlangde. Het was een avond vol lastige, maar zeker leerzame, vraagstukken.

Emma van Katwijk,
Penningmeesteres CJV

Open avond: 17 februari
Zondagavond 17 februari staat de open avond van de CJV op het programma. Voel je dus vrij om een vriend, vriendin of andere kennis mee te nemen om hem of haar zo kennis te laten maken met de CJV. Daarbij zou het natuurlijk leuk zijn als we met zo veel mogelijk CJV-leden present kunnen zijn deze avond, om zo te laten zien hoe leuk en gezellig het wel niet bij de CJV is!

cjv-jan-19-2 cjv-jan-19

cjv-bestuur cjv

Waar zien we jou deze week?