Tienerkerk – Zijn alle religies hetzelfde?

logo-tk

Beste Tieners,

Zondag 3 februari staat alweer de tweede Tienerkerk van 2019 op het programma! Dit keer willen we met jullie eens kijken naar de verschillende religies, wat zien we in het dagelijks leven aan religieuze symbolen om ons heen? Het thema deze keer is:

ANDERE RELIGIES – ONE WAY!?

Religie en spiritualiteit is overal om ons heen. Je vindt boeddha-beelden bij het tuincentrum. De moskee staat om de hoek. Tijdschriften als de Happinez en de Flow liggen bij de supermarkt. De EO-Jongerendag is jaar­lijks een groot evenement. Je kan yoga bij de sportschool doen. Ga zo maar door. Ook in de nieuwsberichten over geweld wordt vaak een link gelegd naar religie. Op school en op de sportvereniging ontmoeten jongeren leeftijdsgenoten die niet of anders geloven.

Hoe ga je als Chritsten om met andersdenkenden. Vaak wordt er gezegd dat we uiteindelijk toch allemaal hetzelfde geloven. Is dat zo? Hoe kijken je jongeren daar tegenaan? Zegt de Bijbel daar iets over? De vraag komt al snel op; zijn alle godsdiensten uiteindelijk hetzelfde? Dienen ze dezelfde God? Of is de ene godsdienst dichterbij de waarheid dan de ander?

Ps. we willen met de Tienerkerk ook weer voor World Servants gaan collecteren, dus vergeet niet om jullie bijdrage mee te nemen.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl . Dus mocht je de uitnodigingen via mail willen ontvangen, meldt je dan aan via deze site.

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

Tot zondag allemaal!

Wendy, Ronald, Patrick

Waar zien we jou deze week?