CJV update

Bowlen

Na een jaar lang zwoegen, eindeloos oefenen en hard trainen was het zaterdag 2 februari dan echt zo ver: Het jaarlijkse bowlevenement van de CJV stond op de planning. Mathijs had een jaar lang de eer om de prachtige wisselbeker op zijn nachtkastje te hebben staan, maar nu was het tijd om daar verandering in te brengen. Wie zou er dit jaar vandoor gaan met de titel “Bowlkampioen van de CJV”. Hoewel er toch wel sprake was van aardig wat fanatisme en stiekem ook een beetje rivaliteit, was deze avond vooral flink gezellig. De spares en strikes vlogen om de oren, terwijl de bal ook aardig vaak in de goot belandde… Dit verschil was goed te merken: Op de ene baan was het niveau niet al te best en werd er vooral lol gemaakt. Op de andere baan ging het er een stuk beter aan toe, wat resulteerde in een spannende  strijd tussen Janick en Thomas. Uiteindelijk trok Thomas aan het langste eind met een score van net onder de 140 punten. Een waardige opvolger van Mathijs dus!

Topor: wat is dat nou precies?

Ongeveer twee weken geleden is de aanmelding voor Topor opengegaan, maar ik kan me goed voorstellen dat, zeker de nieuwe leden, nog niet zo’n goed beeld hebben van wat Topor is. Vandaar deze korte toelichting, zodat we hopelijk in het weekend van 12,13,14 april met zo veel mogelijk op pad gaan! Topor staat voor “Trainen Onder Praktisch Oefen Regime”. “Klinkt heftig”, zou je denken, maar dat valt hartstikke mee. Tot vier jaar geleden organiseerden een aantal jongerenverenigingen “Proto” met elkaar. Dat was een weekend waarin je met je vereniging de strijd aanging met andere verenigingen, vaak in de vorm van een puzzel-, survival- /wandeltocht. Omdat Proto al een tijdje niet meer georganiseerd wordt, leek het ons leuk om binnen de CJV zelf ook een vergelijkbaar weekend te organiseren. Topor is dus een voortvloeisel van Proto, waarbij het programma er ongeveer zo uitziet: Op zaterdagmiddag wordt de grote puzzeltocht gehouden. In de avonden is er ruimte voor gezelligheid, bij voorkeur aan het kampvuur en op zondagochtend staat er nog een onderwerp op de planning. Een leuk en afwisselend weekend dus:) Meld je snel aan, zodat de commissie een goed beeld heeft van wie er meegaan. De deadline voor het aanmelden is woensdag 13 maart.

cjv-februari cjv-februari-2

Update verbouwing Arendsnest

De verbouwing is onderhand alweer 5 weken bezig en alles gaat gesmeerd! Afgelopen week is de bar geplaatst door de aannemer en is Dick van Vliet al begonnen aan het verder afmaken van de bar. Ook is Dick druk bezig geweest met het maken van houten banken voor in de zithoek. Het begint dus al best al weer een beetje op een jeugdruimte te lijken! Komende week zal vooral in het teken zijn van het afbouwen van de bar en van het leggen van de vloer. Wat daarna dan vooral nog rest is het schilderen. Wanneer de verbouwing helemaal afgerond is en wanneer we dus weer in het Arendsnest terecht kunnen is nog lastig te bepalen. Het belangrijkste voor nu is dat alles voorspoedig verloopt. Hoe vaak we nog beneden onze avonden moeten houden is dus ook nog moeilijk te zeggen. Nog even volhouden in ieder geval:) Als er meer duidelijk is, zal het bestuur dat zo snel mogelijk laten weten.

verbouwing verbouwing-2

Belangrijke data

23 maart: Uitwisseling JV Het Anker
Net als afgelopen twee jaar zullen we ook dit jaar een uitwisseling doen met JV Het Anker. Deze zal gehouden worden op zaterdagavond 23 maart. Vanaf 18.15 uur zullen we de avond beginnen met een gezamenlijke maaltijd in het Arendsnest. Vervolgens zullen we in de stad een spel doen, om daarna de avond af te sluiten met gezelligheid aan de bar. Omdat JV Het Anker bij ons op bezoek komt, is het natuurlijk wel zo leuk om met zo veel mogelijk aanwezig te zijn. Zo kunnen zij goed zien wat voor een leuke vereniging wij wel niet zijn;) Meld je daarom snel aan via de GoogleForms die in de groepsapp is gestuurd!

Waar zien we jou deze week?