Even voorstellen… Ester Metselaar

Beste gemeenteleden en geïnteresseerden,

Sinds half maart werk ik als tweede jeugdwerker voor Jong Woerden. In deze kennismaking vertel ik u/jou graag iets over mijzelf.

ester-metselaarMijn naam is Ester Metselaar. Met mijn man heb ik vier kinderen en een hond. We wonen in Gouda en zijn daar lid van de Protestantse Gemeente Gouda en actief in het jeugdwerk. Daarnaast werk ik via de mobiliteitspool van JOP, dat staat voor Jong Protestant, nog een aantal uur als jeugdwerker voor de Protestantse Gemeente Purmerend.

Ik houd van mijn gezin, van kastanjes die net uit de huls komen en van de Bijbel. De verhalen in de Bijbel geven mij een inkijkje in de levens van mensen in hun relatie met God, met elkaar en met hun omgeving. Die mensen waren alles wat ik ook weleens ben: blij, boos, gelukkig, verdrietig, bezorgd en vul maar in. Hun God is mijn God. Hun hoop is mijn hoop.

De verhalen zijn ook bedoeld om doorverteld te worden. In Jozua 4 geeft God opdracht om stenen in het midden van de Jordaan te leggen zodat de kinderen die deze stenen zien liggen zullen vragen waarom ze daar liggen en de boodschap doorgegeven kan worden.

Ik zie het als een voorrecht om het geloof te mogen doorgeven. Dat kinderen, tieners en jongeren richting en ruimte krijgen om te groeien in geloof, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid spreekt me erg aan en ik draag hier graag aan bij!

Met hartelijke groet,

Ester Metselaar

06-14239870 / jeugdwerker.ester@gmail.com

 

Waar zien we jou deze week?