CJV update

Er heerst een opgelaten sfeer bij de CJV, we kunnen namelijk weer in ‘ons’ Arendsnest terecht! We willen iedereen die heeft meegeklust en meegedacht bij de verbouwing heel erg bedanken: het is heel mooi geworden en we zijn erg tevreden met ons nieuwe thuishonk.

De eerste twee zondagen van deze maand konden we echter nog niet boven zitten, en hielden we beneden in de Opstandingskerk onze bijeenkomsten. Dat was geen probleem, zeker niet omdat er mooie onderwerpen aan bod kwamen. We hadden het namelijk over gelijkenissen. Want waarom spreekt Jezus in gelijkenissen? En wat wordt er nu precies bedoeld met deze verhalen? Op deze vragen probeerden we samen antwoorden te vinden, waarbij er ook uit de Bijbel werd gelezen.

De volgende zondag was heel bijzonder, we hadden namelijk de eer om meneer Hoogerwerf als onze tweede gastspreker in ons midden te hebben. Hij vertelde ons een interessant verhaal over hoe het christelijke geloof in Indonesië zich uitbreidde en wat zijn rol hierin was. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van Indonesië en over het inspirerende leven van meneer Hoogerwerf.

De week erna hebben we tijdens de uitwisseling met JV het Anker het Arendsnest ingewijd. We hebben met leden van de CJV en met leden van de JV namelijk voor het eerst weer boven gezeten tijdens een heerlijke maaltijd. Daarna werd aan de hand van een foto-opdracht een stadswandeling gemaakt, waarbij we ook Het Baken, waar de JV altijd samenkomt, aandeden. Daarna hebben we in ‘t Arendsnest nog nagepraat. Het was een erg gezellige avond waarop we veel nieuwe mensen hebben leren kennen!

Ten slotte hebben we het tijdens de eerste normale CJV-avond in het nieuwe Arendsnest gehad over wat onze gaven zijn. Hiervoor deden we een test, waaruit bleek dat de meeste van ons ‘bouwers’ zijn, maar dat we zelfs ook enkele ‘profeten’ in ons midden hebben! Nu we weten wat onze gaven zijn, kunnen we deze hopelijk ook beter inzetten.

Waar zien we jou deze week?