CJV update

Ondertussen is het alweer bijna een maand geleden dat het nieuwe Arendsnest is ingewijd, maar we zijn nog steeds hartstikke blij dat we weer terecht kunnen in deze fijne ruimte. Als ik terugkijk naar afgelopen weken durf ik namelijk wel te zeggen dat we weer een paar mooie CJV-avonden gehad hebben in ons “eigen” nest. De week na het onderwerp van Janick hadden Daan en Myrthe samen een avond voorbereid aan de hand van gespreksvragen. Elk groepje kreeg een aantal vragen mee over van alles en nog wat. Aan de hand van deze vragen ontstonden mooie en gevarieerde gesprekken, bijvoorbeeld over hoe we naar de toekomst kijken en hoe we met elkaar kunnen geloven. Een week later zou er eigenlijk ook een onderwerp op de planning staan, maar dit veranderde toen Jelle ons vroeg om met een delegatie van de CJV naar het concert van Gerald en Nelinda Troost te komen. Dit konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, dus zaten we met vijftien man sterk in de kerkbanken. Het concert bestond uit een mix van hele rustige en juist wat drukkere nummers, met als centrale thema het paasverhaal. Gaaf om aan de hand van de doordringende muziek en prachtige teksten van Gerald en Nelinda bij het lijden en de opstanding van Jezus stil te staan! Op dit moment staan we op het punt om met elkaar een weekend weg te gaan naar camping Fort Spion, Loosdrecht. Tijdens dit weekend staat er een groot spel centraal, waarbij de verschillende teams door een aantal missies (monopoly)geld kunnen verdienen. Zo zullen ze bijvoorbeeld aan de hand van QR-codes een tocht afleggen en zullen ze in Loenen aan de Vecht op zoek gaan naar een aantal locaties. Zaterdagmiddag zal blijken welk team het beste heeft gepresteerd en dus de eeuwige roem verdient… Voor de rest is er ruimte om lekker te kletsen, te ontspannen en om in de avond gezellig met z’n allen aan het kampvuur te zitten. Dat zal ook wel nodig zijn, want de weersvoorspellingen zeggen dat het zelfs een beetje kan gaan vriezen in de avond en in de nacht. Op zondagochtend, als we de kou voor de tweede keer doorstaan hebben, zullen we het weekend afsluiten met een onderwerp dat voorbereid is door Tim 2. Hierin zal hij het gaan hebben over het volk van Israël dat op reis is in de woestijn, op weg naar het beloofde land. Het belooft een gezellig weekend te worden!

Hugo van der Ploeg
Voorzitter CJV Woerden

Waar zien we jou deze week?