De PaasChallenge oplossen was een uitdaging!

paaschallenge4Op stille zaterdag, 20 april, organiseerden we vanuit Jong Woerden voor het eerst de PaasChallenge. Dat is een uitdaging met ‘escape room’-achtige elementen. Een spel vol raadsels die je als groep moest oplossen. Met 21 jongeren en twee groepen deden we mee.

De PaasChallenge was tijdens de Paaswake in de Kruiskerk. Voordat de challenge van start ging, verzamelden we eerst rondom het vuur op het kerkplein. Wachtend op het nieuwe licht. De volwassenen gingen vervolgens naar de Paaswake, de jongeren naar de PaasChallenge.

De groepen moesten binnen 50 minuten alle puzzels oplossen. En dat speelde zich af op vier momenten: Getsemane, Avondmaal, Golgotha en het Donker. De ene uitdaging was goed te doen, de ander vrij pittig. Een greep uit de puzzels: een logigram, woordzoeker, getallenreeks puzzel, een juiste vluchtroute bepalen, de Judaskus, een doorzichtige Jezuskaart en meer!

Er konden hints worden ingeschakeld. Voor elke hint kregen de jongeren 2 minuten tijdstraf. Daar wilde ze in eerste instantie natuurlijk geen gebruik van maken. Maar toch was het bij sommige opdrachten wel nodig. En dat is maar goed ook! Want maar 1 groep is het gelukt om binnen de tijd de challenge op te lossen. Resterende tijd? 2 minuten.

Het was in elk geval een leuk en uitdagende challenge!

paaschallenge3 paaschallenge2 paaschallenge1

 

Waar zien we jou deze week?