Ruim 70 jongeren beleven de Pizza & Passion!

Het is witte donderdag, 18 april. Om half 7 stromen de jongeren binnen, terwijl bij Domino’s maar liefst 86 pizza’s worden gehaald. Vanuit Jong Woerden organiseerden we ook dit jaar weer de Pizza & Passion. Een unieke manier voor jongeren om het geloof te kunnen beleven.

Allereerst aten we gezellig een pizza met elkaar. Daarna was er ruimte voor een spelletje. De keuze was reuze: Twister, 30-seconds, Grote Dalmuti, kaarten, FIFA en meer. De sfeer was gezellig. De één deed een spelletje, de ander kletste even bij. Misschien is dat wel zo kenmerkend voor deze avond: de ontspannen sfeer waarin we elkaar mochten ontmoeten!

Om 20:00 uur was iedereen welkom. Dat betekent dat naast jongeren ook volwassenen The Passion kwamen kijken. Uiteindelijk keken we met meer dan honderd personen live op groot scherm naar The Passion. De kerkzaal hadden we ingericht als een huiskamer: de kerkbanken eruit, stoelen en tafels erin. Tijdens de uitzending deelden we popcorn uit.

We lieten ons op de avond inspireren door het verhaal van Jezus. Er kwamen verschillende liederen voorbij: ‘Als ik je laat gaan’, ‘Treur niet’, ‘Je bent niet alleen’ en de inmiddels klassieker ‘Zwart-wit’. Het thema van dit jaar was: ‘Je bent niet alleen’. The Passion vertelde over lijden, verraad en diepe eenzaamheid. Maar ook over hoop en liefde. Een liefde die grenzen overstijgt.

Jongeren beoordeelden na afloop de Pizza & Passion met maar liefst een 8,6. Op de vraag wat ze ervan vonden? Eén zegt:  “Super gaaf om met zoveel jongeren The Passion te kijken! Vooral de mix tussen gezelligheid (in de vorm van pizza eten en spelletjes doen) en serieusheid (met elkaar The Passion kijken) spreekt me erg aan.” En een ander: “Super leuk!!! en gezellig dat er van alle kerken jongeren waren.

Kortom: de Pizza & Passion was dit jaar weer een succes!

20190418_212513 57486052_2299223393475298_635985962484105216_o img-20190418-wa0007

Wist je dat we ook in het AD stonden? Lees hier het artikel.

Waar zien we jou deze week?