CJV Update

Actie Stichting Present

Het is alweer even geleden, maar halverwege maart is een kleine delegatie van de CJV een zaterdagmiddag druk bezig geweest met het opknappen van het huis van een mevrouw. Ook dit jaar deden we dit weer in samenwerking met Present. Dit is een stichting die een brug slaat tussen mensen die vrijwillige hulp willen geven en mensen die juist hulp kunnen gebruiken. Hier doen we als CJV graag aan mee, omdat we het belangrijk vinden om naar onze medemens om te zien. Dit jaar stond er een schoonmaakklus op het programma. Omdat het de mevrouw niet meer lukt om haar huis goed schoon te houden, was het aan Marieke, Joost, Esther, Inez, Tim, Emma en Lysanne om het huis weer eens goed op te ruimen. Vooral het behang was erg verouderd, waardoor de voornaamste klus van de middag was om dit eraf te halen. De vrouw was erg dankbaar met hun verdiensten, dus mogen de harde werkers tevreden zijn met wat ze gedurende de middag hebben gedaan!

cjv-mei-6 cjv-mei

Uitwisseling JV Het Anker

Het was vooraf nog maar de vraag of de verbouwing van het Arendsnest voor de uitwisseling afgerond zou zijn, maar gelukkig was dit wel het geval. Deze uitwisseling met JV het Anker was dan ook een mooie gelegenheid om ons nieuwe ‘nest’ in te wijden. De avond begon met een maaltijd. Onder het genot van lekkere wraps ontstonden er al snel gezellige gesprekken. Nadat we allemaal ons buikje vol hadden gegeten, was het tijd om deze calorieën er weer af te lopen. De commissie had een speur- /wandeltocht voorbereid, waarbij de groepjes aan de hand van vragen over bekende plekken in Woerden een route moesten lopen. Sommige groepjes waren aardig fanatiek, met als gevolg dat er delen van de wandeling zelfs rennend werden afgelegd. Andere groepjes waren iets minder serieus, want een biertje bij de Pompier kan soms ook best lekker zijn… Nadat alle groepjes weer teruggekeerd waren in het Arendsnest, was het hier nog lange tijd gezellig. Tot in de late uurtjes werden er nog heel wat potjes ‘Shithead’ gespeeld en was er nog ruimte voor gezelligheid. En gezellig was het zeker. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Topor

Half april stond het eerste weekendje weg van de CJV op de planning: Topor. Ondanks de koude weersvoorspellingen gingen 15 dappere Arendseitjes op vrijdagavond 12 april op weg naar camping Fort Spion. Na een fietstocht van zo’n 25 kilometer en na het opzetten van de tenten (klein detail), kon er lekker gerelaxt worden aan het kampvuur. Dat was ook wel nodig, want de volgende dag stond er een groot spel op de planning. Na een koude nacht, die sommigen beter door waren gekomen dan anderen (toch Louise?) kon het spel beginnen. Elk team kreeg 8 enveloppen met ‘missies’ daarin. Hoe meer je van deze missies voltooide met je groepje, hoe meer (monopoly)geld je kon verdienen. Dit geld kon aan het eind van de dag ingezet worden om zo de nodige voordelen te kopen bij het eindspel. Eerst leek het groepje van Thijs te gaan winnen, maar uiteindelijk was het Thomas die de ‘schat’ onder de brug vond, waardoor zijn groepje er met de winst vandoor ging. Op zondag stond er nog een onderwerp van Tim op de planning over het Bijbelboek Exodus en toen was het weekend alweer voorbij. Niet getreurd, want begin juli is het Slotweekend alweer, dus dan gaat het feest gewoon weer door:)

cjv-mei-4 cjv-mei-5

Waar zien we jou deze week?