ACHT JONGEREN NAAR TAIZÉ

Van 14 tot en met 21 juli gaan 8 jongeren onder leiding van ds. Joost Schelling vanuit Woerden naar het oecumenisch jongerenklooster in Taizé (Frankrijk). Jaarlijks bezoeken tienduizenden jongeren dit klooster, waaronder ook zo’n duizend jongeren uit Nederland. Het afgelopen seizoen hebben pastor Janneke Stam (Parochie Pax Christi) en dominee Joost Schelling (pionier Twintigers Woerden) hun best gedaan om reisgezelschap vanuit Woerden te formeren. En dat is nu dus gelukt. Helaas kan Janneke Stam zelf niet mee vanwege een heupoperatie. Gelukkig is de kersverse pionier van Het Baken, Martine van der Herberg, zelf ook deelnemer, bereid gevonden haar plekje in te nemen.

Op zondagmorgen 14 juli worden ze vanuit een kerkdienst in de Opstandingskerk, die om 9.30 uur begint, uitgezwaaid. Later die dag hopen ze in Taizé aan te komen en daar een plekje op de camping in te nemen. In Taizé zullen ze een week meedoen met het ritme van dit klooster. Veel tijd wordt er ook besteed aan internationale contacten en geloofsgesprekken met leeftijdsgenoten van over de hele wereld. Op zondagmiddag 21 juli keren ze weer in Woerden terug.

De afgelopen twee seizoenen hebben Joost Schelling en Janneke Stam Woerden laten kennismaken met deze meditatieve en verstillende spiritualiteit en vieringen. Nu is dus een eerste jongerenreis een feit. Komend najaar beginnen ook weer de doordeweekse Taizégebeden in de Woerdense kerken. En natuurlijk hopen ze in 2020 ook weer een jongerenreis te organiseren. En er dan ook samen naar toe te kunnen gaan.

Meer info: twintigerswoerden.nl

Waar zien we jou deze week?