Terugblik Kliederkerk oktober

Zondagmiddag 13 oktober was er voor de vierde keer een Kliederkerk. Er waren 100 personen aanwezig waaronder kinderen, ouders en grootouders. Er waren weer nieuwe mensen, waaronder ook een Syrisch gezin wat op maandag altijd naar de taalles in de Kruiskerk komt.

Deze Kliederkerk ging het om het verhaal van David en Goliat: klein en groot, dapper en sterk, vertrouwen hebben.  Er waren ontdekactiviteiten waaronder een parcours met hindernissen waar je geblinddoekt doorheen geleid werd om zo te voelen dat je op iemand anders moest vertrouwen. Goliat van schoenendozen die je om kon gooien met een bal of slinger. Je kon een houten schild verven of een katapult maken van ijsstokjes en een lepeltje. Ook waren er steentjes waar je een compliment voor de ander op kon schrijven. Er was een meetlat om iedereen te meten zodat we konden zien we de kleinste en wie de grootste was, maar dat God altijd nog groter is..
Tijdens de korte viering, waarin het verhaal van David en Goliat  werd verteld, kwamen alle ontdekactiviteiten terug. En natuurlijk op het laatst de zegen met het parachutekleed.
We hebben afgesloten met een maaltijd van verschillende stamppotten, want je moet goed eten om groot en sterk te zijn. Als dessert hadden we grote en kleine pannenkoeken/poffertjes, die allemaal op gingen. Tijdens het eten was er voldoende ruimte voor ontmoeting.

We kijken terug op een zeer geslaagde activiteit, voorbereid door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder ook jongeren.

De volgende Kliederkerk zal zijn op zondagmiddag 16 februari van 15.30-18 uur, kijk ook op https://www.facebook.com/Kliederkerk-Woerden-109732300413034/  of neem contact op met Yvonne Vergeer kliederkerk@pknwoerden.nl

schild-vervenjpg opscheppenjpg kaars-aanstekenjpg zegenkleed-voor-in-de-krant2goliat-omgooienjpg

Waar zien we jou deze week?