Viering Sint Maarten

Vorig jaar hebben we voor het eerst samen met de parochie Pax Christi en de protestantse kerken Sint Maarten gevierd. Het feest van Sint Maarten is genoemd naar Martinus van Tours, geboren in Rome in de 4e eeuw. Hij werd soldaat en ging naar Gallië. Toen hij bij de stadspoort een bedelaar zag liggen, gaf hij hem de helft van zijn mantel. Zo deelde hij warmte en liefde. Later werd Maarten bisschop.

Met veel plezier organiseren we dit jaar opnieuw deze activiteit, en wel op zaterdag 9 november om 17.00 uur in de Lutherse kerk. Bij het feest van ‘ontvangen en delen’ past een diaconale activiteit. Dit jaar doen we mee met de Actie Schoenendoos. De kinderen (en ouderen!) mogen een kleinigheidje meenemen voor in een van de schoenendozen. Wij zorgen dat de volle schoenendozen bij de organisatie van deze actie terecht komen.

Het programma ziet er als volgt uit: eerst is er een korte viering (vespers) waarbij jong en oud welkom is. Daarna gaan de kinderen naar buiten met hun lampionnen om het licht te delen in de binnenstad. Neem hiervoor je (zelfgemaakte) lampion mee. Tot slot eten we met elkaar pannenkoeken in de kerk.

Mocht u in de gelegenheid zijn om wat pannenkoeken te bakken, dan vinden we dit heel fijn. U kunt dit melden via het mailadres activiteitenlutherswoerden@gmail.com.

Namens de organisatie,

Ariadne Rook

Viering van Sint Maarten in 2018

sint-maarten-2018

Waar zien we jou deze week?