Terugblik op Sirkelslag KIDS 2019

Op vrijdagavond 15 november zaten we met 28 toppers vol spanning klaar voor Sirkelslag KIDS 2019. Luberta had alle materialen klaargezet en het team gebriefd, achter de laptop zat Joost en Ferré heette de kinderen welkom. Met nog 48 seconden te gaan, waren we ruim op tijd!

Al gauw verscheen de presentator in beeld. Hij vertelde over Daniël die vanuit Jeruzalem in Babylonië moest gaan wonen en hoe ook het eten anders was dan Daniël vanuit zijn geloof had meegekregen. Daniël en zijn vrienden kozen ervoor om groente te eten in plaats van het vlees dat zij aangeboden kregen. De eerste opdracht had hiermee te maken. Konden de kinderen met hun ogen dicht raden welke groenten en fruit zij moesten proeven? Na een wat rauw begin, kwamen er ook nog wat snoepjes voorbij en dat hielp aanzienlijk om het tempo erin te houden!

Binnen de tijd – want de jury is streng – hadden alle vier de groepen hun opdracht gedaan. Gelukkig maar. Toen moesten de punten opgeteld worden en wat bleek: team 4 nam de koppositie met maar liefst 90 punten. Goed gedaan!

De volgende opdracht had alles te maken met het beeld waarvan koning Nebukadnezar droomde. De presentator had het verhaal precies verteld, maar oh wat is het lastig als de buik niet aan de benen wil plakken. Na de eerste vijf minuten leek het niet te gaan lukken. Ferré liep met de microfoon door de zaal om verslag te doen, maar trof overal hetzelfde “beeld”. Maar de groepen gaven niet op! Stug werkten zij door en nog net binnen de tijd werd het ene na het andere fraaie beeld opgeleverd. Bij sommige groepen was er zelfs nog tijd voor een groepsfoto.

Bij de volgende opdracht bleven vrijwel alle groepen wat achter. Met een tennisbal moest het beeld worden omgegooid en weer neergezet, omgegooid en weer neergezet. Maar het ene beeld wilde niet wijken en het andere beeld lag na één worp al in diggelen. Oeps…

Verder met het verhaal van de vrienden van Daniël in de oven. Maar hoe heetten die vrienden ook alweer? Even een rebus maken en daar kwamen bij veel groepen de juiste namen uit. En één van de kinderen wist zelfs de Joodse namen van de vrienden uit zijn hoofd. Knap hoor!

Daniël en zijn vrienden waren knapper en wijzer dan alle andere wijze mannen, vertelt de Bijbel. Zijn de kinderen van Sirkelslag KIDS 2019 ook zo slim? Om daar achter te komen, moesten zij een ingewikkeld spel met sommen doen. Wat een concentratie! En wat een variatie in de spellen. Goed gedaan #Sirkelslag!

En wat vloog de tijd die avond. Zelfs Kids Rock was inmiddels al klaar met de clubavond. Konden ze mooi nog even meehelpen. Met het aftellen bijvoorbeeld.

En de laatste opdracht was speciaal voor de kinderen die in jeugddorp De Glind wonen. Zij krijgen van alle teams uit het hele land collages met positieve woorden. Hoewel het de laatste opdracht was, werd er nog even extra hard gewerkt!

En toen zat het erop! Sirkelslag KIDS 2019 was afgelopen en de hoofdjury’s van alle teams in heel Nederland mochten hun punten gaan insturen naar de landelijke organisatie. In Woerden heeft team 4 gewonnen. Wat goed team 4, gefeliciteerd!

Foto’s van Sirkelslag KIDS 2019 zijn te vinden via deze link.

De landelijke uitslagen van Sirkelslag KIDS 2019 zijn te vinden via deze link.

Graag bedanken we als JongWoerden alle kinderen voor het meedoen. Top dat jullie er waren en wat deden jullie het goed! En we bedanken alle medewerkers voor het begeleiden van de groepen! In het bijzonder bedanken we Ferré en Luberta van jeugdclub Junior Rock voor de organisatie en presentatie in Woerden en Joost en Laura voor de technische ondersteuning en de puntentelling. En last but not least bedanken we Jong Protestant (JOP) voor de landelijke organisatie. Bedankt en graag tot volgend jaar!

Waar zien we jou deze week?