Terugblik storyroom en reacties tieners

Afgelopen weekend waren de storyrooms in Woerden. Vanuit JongWoerden deden we met 6 teams mee. Nadat de tieners een instructie hadden gekregen over de VR brillen, mochten ze kiezen welke rol ze wilden spelen. De bad guy of good guy?

Vervolgens mochten de tieners bij het ‘kampvuur’ gaan zitten. Iedereen deed een VR-bril op en vervolgens begon het verhaal. Het ging over Jozef en zijn broers. Door de bril waanden we ons echt in de wereld van die tijd. Tussen de filmpjes in werden puzzels opgelost en opdrachten uitgevoerd.

Het was een heel geslaagde avond. We laten de tieners ook graag zelf aan het woord wat ze ervan vonden:

Tof om te doen, leuk in elkaar gezet!

De setting, het verhaallijn en de diepgang waren top. De clue is mooi en iets om over na te denken!

Er mooi in elkaar gezet. Het geeft een persoon die beeldend denkt waarschijnlijk meer beeld over hoe het eventueel zou kunnen zijn gegaan. Ook de vraag over iemand een tweede kans geven is een goede om over na te denken.

Mooi verhaal, je wordt er echt in meegenomen.

Natuurlijk hadden de tieners ook wat tips:

Misschien nog een extra spel.

Soms hoorde je het geluid van de andere VR brillen.

Het schrijven met stiften ging moeizaam…

Al met al kijken we terug op een heel geslaagde storyroom.

Waar zien we jou deze week?