Terugblik Sirkelslag Young 2020

img-20200208-wa0003Op vrijdag 7 februari deden we met maar liefst 7 groepen mee met Sirkelslag Young. Meer dan 70 jongeren stonden om 19:30 uur klaar om van start te gaan met het eerste spel.

Wat is Sirkelslag?

Het is een interactief spel met een live uitzending. Op hetzelfde moment strijd je als groep tegen meer dan 600 andere groepen in heel Nederland. Iedere groep voert op hetzelfde moment dezelfde opdracht uit. Heel spannend, want aan het einde van de avond weet je of je hebt gewonnen…

We gaan van start…

Om 19:15 uur was iedereen in Het Baken. Snel nog even wat lekkers drinken. De groepen werden bekend gemaakt. Om vervolgens nog 3 minuten te wachten op de start. 5, 4, 3, 2, 1… Go!

Spel 1: in het donker

De ruimte werd ineens donker. Je kon bijna niets zien. De groep kreeg een foto van een groep vissen. De tieners mochten raden hoeveel vissen ze op de foto zagen. Vervolgens kregen ze een envelop met verschillende puzzels. Snel werden de opdrachten verdeeld over verschillende tieners. Iedereen had wat te doen. We hadden maar 10 minuten. Maar toen de puzzels waren opgelost wisten we welk Bijbelverhaal centraal stond: Jona.

Spel 2: vluchten

Tring tring.. Huimg-20200207-wa0028h? De telefoon gaat. We werden gebeld door een willekeurig andere groep die meedeed. We moesten kiezen of we naar Tarsis of Sidon wilden reizen. Afhankelijk van onze keuze (en die van de andere groep) kregen we veel punten of helemaal niets.

Spel 3: het lot

Op de grond lag een rooster van vijf bij vijf vakken. De juiste route naar de overkant moest worden ontdekt. Dat was nog knap lastig, maar alle groepen haalden het net binnen de tijd.

Vervolgens was snelheid en geluk nodig, want zo kon je elf fiches winnen. Die had je nodig voor het vervolg: het maken van de juiste code. Maar wat heb je aan een code als je niet weet wat er staat? Juist: we moesten het ontcijferen. Eén keer raden wat het goede antwoord was: Jona!

Spel 4: inwoners van Ninevé

We werden weer gebeld door de andere groep. Wil je van zin 1 of zin 2 een rebus maken? Na de keuze kregen beide groepen van de jury een zin. Vervolgens maakten we hiervan een rebus en deelden dat per app met de andere groep. Zij moesten het ontcijferen. En wij moesten de rebus van de andere groep ontcijferen. Dat was moeilijker dan gedacht! Want maak zelf maar eens (met tijdsdruk) een rebus van deze twee zinnen:

  • Over veertig dagen
  • gaat Nineve eraan

Spel 5: de plant

Weer een spel dat uit meerdere fasen bestond.

Fase 1: beantwoord alle quizvragen.

Fase 2: zoek de verstopte bladeren. De hele groep kreeg een blinddoek om, behalve 1 persoon. Vervolgens moesten we in polonaise-houding gaan staan en op zoek naar de bladeren. De achterste (zonder blinddoek) gaf instructies. Niet door te praten, maar door te sturen. Leuk? Zeker! Lastig? Absoluut!

Fase 3: het bekende ‘wie ben ik’. Iedereen kreeg een post-it op zijn of haar hoofd.

img-20200207-wa0024Het verhaal

Door alle spellen heen stonden we stil bij het verhaal van Jona. Een verhaal over in beweging komen. We maakten op de avond hetzelfde mee als Jona. We begonnen in het donker, in de vis. We kregen flashbacks en begrepen zo hoe Jona er terecht is gekomen. Met de hulp van anderen kwamen we in beweging en gingen we naar Nineve. Ook stonden we stil bij Jong in Actie, een diaconaal project. We werden aangemoedigd om ons als jongeren in te zetten voor andere mensen in Nederland en hen een nieuwe kans te geven.

De uitslag

Maar nu misschien wel het belangrijkste… De uitslag. Aan het einde van de uitzending werd de top vijf bekend gemaakt. Plek 5: geen Woerden. Plek 4: geen Woerden. Plek 3: Geen Woerden. Plek 2: geen Woerden. Plek 1…..? Helaas, geen Woerden.

Dit is de uitslag:

Groep Plek
Souldiers 146
Jong Woerden 1 181
Strijders 198
Jong Woerden 3 312
Jong Woerden 2 366
4You! 498
4You! 2 564
Gelukkig is meedoen altijd belangrijker dan winnen. Het was een avond vol plezier, toffe spellen en een goed verhaal. Aan het einde van de avond dronken we nog een drankje en gingen daarna voldaan weer naar huis.
Op naar 2021… Want dan pakken we die 1e plek… 🙂
sirkelslag

Aftermovie

Bekijk hieronder de aftermovie van Sirkelslag Young 2020:

Sirkelslag YOUNG 2020 from JOP, Jong Protestant on Vimeo.

 

Waar zien we jou deze week?