Elia, Sanne en Junior Rock

Vanavond ging het verhaal over Elia en de weduwe in Sarfat, maar ook over Sanne in Nederland. In de tijd van Elia was er een hongersnood omdat er geen regen was. Elia vroeg een weduwe om een beetje water en wat brood, maar de weduwe antwoordde hem dat ze echt geen brood had. Bij Sanne in Nederland is er te weinig geld om dingen te kopen die voor andere kinderen normaal zijn. Zo heeft Sanne bijvoorbeeld geen computer om haar schoolwerk op te maken. Ze schaamt zich daarvoor en verzint smoesjes als ze niet mee kan doen wanneer ze iets niet kan betalen.

Met de kinderen hadden we het erover wat je kunt doen als je een Sanne bent en wat je kunt doen als je een klasgenoot van Sanne bent. Wat fijn dat de kinderen zo goed meedachten en met hele mooie oplossingen kwamen. Zo wisten zij bijvoorbeeld al dat er een voedselbank is en denken zij dat het toch goed is om er met bekenden over te praten en mensen te vragen om te helpen. Ook denken zij dat je via school misschien wel een computer kunt lenen en ook heel mooi was het idee om te vragen hoe je kunt helpen. Het idee om geld te lenen van een bank werd afgekeurd, want als je geld leent, moet je veel meer terugbetalen. Heel goed jongens en meiden!

Als JongWoerden en jeugddiakenen gaan we een webpagina maken voor alle Sannes in Woerden en de mensen om hen heen en daarom vroegen we de kinderen wat een kind in ieder geval nodig heeft. Het lijstje van de kinderen is als volgt:

Voedsel, kleren, schoenen, een tandenborstel en tandpasta, schoolspullen, speelgoed, vrienden, verjaardagen kunnen vieren, zorg, een verzekering.

Wat een goede punten zijn er genoemd! Jullie zijn toppers! We gaan met de jeugddiakenen kijken of we op een webpagina kunnen schrijven waar mensen zoals Sanne terecht kunnen als ze een tekort hebben aan één of meer van deze dingen!

Verder hebben we nog wat wilde spellen gedaan en relaxt bij elkaar gezeten met chips en drinken. Eigenlijk was de clubavond gewoon te kort.

20201016_195319

Waar zien we jou deze week?