Terugblik tienerkerk 1 november

Afgelopen zondag hebben we met 19 tieners een supertoffe tienerkerk gehad! We hebben het met elkaar gehad over Fake news. Via allerlei kanalen komt er een hele hoop informatie op ons af. 20 jaar geleden kreeg je informatie via krant, TV, radio of mondeling van mensen met wie je sprak. Tegenwoordig komt die informatie ook en misschien wel vooral vanuit Social Media, maar hoe betrouwbaar is die informatie?

Informatie die je krijgt is soms niet herleidbaar, of wordt gesponsord, of wordt bewust foutief aangeleverd. We hebben gekeken naar een deel van de uitzending “de Fabeltjesfuik” van Arjen Lubach. Je kunt hieronder de hele aflevering terugkijken.

Ook hebben we gekeken naar verhalen in de Bijbel, met name naar de volgende verhalen:

  • Genezing in Kapernaum
  • Storm op het meer
  • De eerste leerlingen van Jezus

Al deze verhalen worden door 3 evangelisten verteld. Mattheus, Markus en Lukas. We hebben gekeken naar de overeenkomsten en verschillen tussen deze verhalen. De conclusie is toch wel dat de verhalen in grote lijnen met elkaar overeen komen, hoewel de ene evangelist (Lukas) veel gedetailleerder schrijft dan de andere (Mattheus en Markus) in het verhaal van de eerste leerlingen van Jezus. Of dat twee evangelisten (Markus en Lukas) over de moeder van Simon’s vrouw spreken en de andere evangelist (Mattheus) over de moeder van Petrus’ vrouw. Echter de boodschap is toch wel in alle gevallen hetzelfde.

Ook hebben we gekeken naar de interpretatie van Bijbelverhalen. Hoe betrouwbaar zijn de verhalen die wij op school leren? Is Jezus geboren in een Stal? Was die geboorte op 25 december? Gaf Eva een appel aan Adam? En was Maria Magdalena een prostituee? Interessante vragen, want dat leren we toch?

Ben je nieuwsgierig geworden? De volgende Tienerkerk is op 6 december, dan kom jij toch ook?!?

Waar zien we jou deze week?