Vernieuwing jeugdwerk JongWoerden update 2: clubclans en huisclans

In augustus hebben we een eerste update gegeven over de start van clans voor tieners. Er is sindsdien veel gebeurd en daarom is het tijd voor een nieuwe update. In de afgelopen maanden zijn we op zoek gegaan naar nieuwe clanleiders en zijn we met hen en met de tieners in gesprek gegaan over het starten van de clans.

Clans, wat zijn dat ook alweer?
We zetten de bestaande clubs en catechese voor tieners (groep 8 t/m 18 jaar) om in zogenaamde clans. Dat zijn groepen van ongeveer 8 à 10 tieners, die regelmatig bij elkaar komen, leuke dingen doen, vrienden maken en met elkaar het geloof ontdekken. Sommige clans komen met meerdere groepen tegelijk op vrijdagavond samen en vullen ook een deel van hun activiteiten samen in, waardoor je de band met de grote groep houdt. Dat noemen we de Clubclan. Maar een catechesegroep die een goede match heeft, of tieners die zich beter voelen in een kleine groep, kunnen bij elkaar komen als Huisclan. Er is geen verschil in de inhoud, maar dus wel in de manier waarop de clans bij elkaar komen. Het is de bedoeling dat huisclans bij mensen thuis zijn, maar vanwege corona zal dat voorlopig in een kerkzaal plaatsvinden. De avond voor de huisclans wordt in overleg vastgelegd.

Wil je meedoen met de huisclans? Geef je op via dit formulier.

Wat hebben we in de afgelopen tijd gedaan?
Het inhoudelijk programma voor het komende seizoen ligt klaar! De thema’s zijn bepaald en er is materiaal beschikbaar waarmee de clanleiders de clanavonden kunnen houden. Ook hebben we een Inspiratieteam voor de clans samengesteld. Dit zijn enthousiaste mensen die de clanleiders gaan ondersteunen met praktische en inhoudelijke zaken. Dus bijvoorbeeld hulp bij het organiseren van de clanavonden, maar ook coaching van de clanleiders. Een belangrijke rol dus, waarvoor we nog een paar mensen zoeken. Ook goed nieuws is dat er in de afgelopen periode een paar mensen hebben aangegeven dat zij clanleider willen worden. We hopen dat er in de komende tijd nog meer belangstellenden komen, want de groep tieners is groot en groeit! Als er iemand is waarvan u denkt: ‘dat zou een goede clanleider zijn’, laat het ons dan weten.

We gaan van start!
In deze periode gaan de vrijdagavondclubs Rock Solid en Solid Friends proefdraaien met de inhoud en de vorm van de clans. Rock Solid is daarmee in oktober al begonnen en daar leren we van. Ook willen we binnenkort beginnen met een eerste huisclan. Wil je meedoen met de huisclans? Geef je dan op via het formulier op JongWoerden.nl/clans

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het implementatieteam via clans@jongwoerden.nl.

Artho Hanemaaijer, Michel Koekkoek, Marleen Kruithof, Astrid Stam Koos Straver en Petra de Vink

 

Waar zien we jou deze week?