CJV update

Esther mocht het spits afbijten na de kerstvakantie. Na alle onrust over wat er in Amerika was gebeurd rondom de verkiezingen en de bestorming van het Capitool, hebben wij het over ‘overtuiging’ gehad. Hoever zou jij gaan om mensen te overtuigen? En hoever mag je gaan om anderen hier in mee te nemen?

De week erop had Thomas een onderwerp voorbereid en hebben we mooie gesprekken gehad aan de hand van Lucas 10: 30-35; het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Hierin komt ‘helpen’ naar voren. Een aantal voorbijgangers lieten de gewonde man aan zijn lot over en hielpen hem niet. Echter, de Samaritaan stopte en hielp de man. In het dagelijks leven kun je vrienden, familie of een onbekende een helpende hand uitsteken.  Je kunt dit spontaan doen, of als iemand jou om hulp vraagt. Vaak vinden mensen hulp vragen best lastig. Ze hebben dan toch het gevoel een aansteller te zijn, een last te zijn voor de ander of denken het zelf op te kunnen lossen. Toch hoor je meestal ‘Oh, ik help wel even!’ Een zin die voor de een  klinkt alsof het een kleine moeite is om de ander te helpen, maar voor de ander van grote betekenis kan zijn!

Tot slot nam Inez ons afgelopen zondag mee in het onderwerp over geweld in de bijbel. In het oude testament staan een aantal verhalen waar je niet blij van wordt als je die leest… Het begint al in Genesis 6, waarin Noach de opdracht krijgt van God om een boot te bouwen. De aarde zal overstromen, omdat de mensen slecht zijn. Wij hebben met elkaar gesproken over dit geweld, wat we hiervan vinden en hoe belangrijk deze verhalen vandaag de dag nog zijn.

Na een geslaagde start van de tweede seizoenshelft kijken wij er naar uit om op 7 februari de ‘open avond’ te houden. Dit keer zal deze online plaatsvinden. Ben je 15+ en lijkt het je leuk om een keer langs te komen? Dan ben je van harte welkom op zondagavond 7 februari. Je kunt ons via Instagram (cjv_woerden) een berichtje sturen voor de Zoom-link!

Jorinke Gorter, secretaris

Waar zien we jou deze week?